Karamollaoğlu'ndan Can Atalay kararına tepki

Karamollaoğlu'ndan Can Atalay kararına tepki
Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin AYM'nin Hatay Milletvekili Can Atalay ile ilgili aldığı kararı yok saymasına tepki gösterdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yaptığı açıklamada "Siyasi olarak düşüncelerin farklı olmasına rağmen Yargıtay'ın Can Atalay'a karşı verdiği kararı tasvip etmiyoruz’ dedi.

Karamollaoğlu, konuşmasında ’Ülkemizin temel direği olan anayasal düzeni ilga etmeye yönelik bir darbe’ olduğunu söylerken, ‘Hukuk kişilere göre şekillenemez ve herkese karşı eşit olmalıdır’ vurgusunda bulundu.

'ER GEÇ BOZDUKLARI KANTARLA TARTILACAKLAR'

Karamollaoğlu, ‘Adalet, toplumların ve devletlerin temelidir’ derken hukuku siyasete alet eden siyasileri eleştirerek ‘onların kullanışlı aparatı haline gelen hukuk insanları, toplumların ve devletlerin temeli olan adaleti kökünden sarsarak ülkenin bekasını tehlikeye atmaktadır. Ölçü, birilerinin keyfi tutumları değil; adaletin kendisidir. Bugün kendilerini ölçü olarak görenler, er yada geç bozdukları kantarla tartılacaklardır” diye konuştu.

Karamollaoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin kararına yapılan müdahalenin demokratik hukuk düzenine zarar verdiğini söylerken bu tür müdahalelerin toplumda güvensizlik yarattığını ifade etti.

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, siyasi aktörleri, hukuku siyasete alet etmemeye ve demokratik kurumları saygıyla ele almaya davet ettiğini söyledi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar