Karadeniz'deki çiçeklerden elde ediliyor! Roma askeri birliğini zehirlemişti

Karadeniz'deki çiçeklerden elde ediliyor! Roma askeri birliğini zehirlemişti
Dünya genelinde nadir bulunan ve sadece belirli dönemlerde çiçeklerini açan beyaz orman gülü, Nepal ve Karadeniz’in bazı dağlarında yetişiyor. Bu özel çiçeklerden elde edilen deli bal, Apis laboriosa adlı özel bir bal arısı tarafından üretiliyor.

Dünya genelinde nadir bulunan ve belirli dönemlerde çiçeklerini açan beyaz orman gülü, Nepal ve Karadeniz'in bazı dağlarında yetişiyor. Bu özel çiçeklerden elde edilen deli bal, Apis laboriosa adlı özel bir bal arısı tarafından üretiliyor.

Koca bir Roma askeri birliği, Karadeniz kıyılarında yaşayan arıların ürettiği deli balla lejyonerleri düşman askerlerine zehirlemişti.

Deli bal, içerdiği doğal toksinler nedeniyle sadece lezzetli olmakla kalmayıp aynı zamanda sağlık riskleri de taşıyor. Peki, deli bal nedir, faydaları ve zararları nelerdir? İşte sizler için derlediğimiz bilgiler:

Bazı çiçek türlerinden elde edilen deli bal, içerdiği doğal toksinler nedeniyle lezzetli olmasının yanında zararları da bulunuyor.

Faydaları ve Zararları:

Deli balın doğal antibakteriyel özellikleri vardır, ancak bu konuda diğer ballara göre belirgin bir avantajı olduğuna dair sınırlı kanıt bulunmaktadır.

Deli balın içinde bulunan grayanotoksin adlı toksin, tüketildiğinde kalp ritim bozukluklarına ve zehirlenmelere neden olabilir.

Deli bal tüketilmesi halinde hallüsinasyonlara, baş dönmesine ve bilinç değişikliklerine yol açabilir.

Deli Balın Yetiştiği Yerler:

Türkiye'nin bazı dağlık alanlarında deli bal yetişir. Nepal, Hindistan, Gürcistan ve Japonya gibi ülkelerde de bulunur. Bu ürünün tüketilmeden önce dikkatlice değerlendirilmesi önemlidir.

125446239-deli-bal.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar