Karadeniz'de, İstanbul'da da hissedilen bir deprem meydana geldi

Karadeniz'de,  İstanbul'da da hissedilen bir deprem meydana geldi
Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında saat 20.38'de bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul'da da hissedildi. AFAD, depremin büyüklüğünü 4,4 olarak açıkladı.

KARADENİZ'DE, İSTANBUL'DA DA HİSSEDİLEN BİR DEPREM MEYDANA GELDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Zonguldak''ın Ereğli ilçesi açıklarında saat 20.38''de kaydedilen 4,4 büyüklüğündeki deprem 37,72 kilometre derinlikte gerçekleşti.

AFAD''DAN AÇIKLAMA

AFAD''dan yapılan ilk açıklamada, "Zonguldak''ın Ereğli ilçesinde meydana gelen deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 4.5, derinliğini 12.9 kilometre olarak duyurdu. 

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi’nin (EMSC) verilerine göre, 4.8 büyüklüğündeki deprem yerin 5 kilometre derinliğinde meydana geldi. 

ZONGULDAK VALİSİ TUTULMAZ''DAN AÇIKLAMA

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Ereğli ilçesi açıklarındaki depreme ilişkin, kentte ve Sakarya Gaz Sahası''nda herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığını bildirdi.

Vali Tutulmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Zonguldak Ereğli merkezli, AFAD verilerine göre 4,4 büyüklüğünde meydana gelen deprem dolayısıyla ilimizde ve Sakarya Gaz Sahası''nda herhangi bir olumsuz durum yoktur." dedi.

Kent merkezinde taksicilik yapan İbrahim Yıldız da durakta aracın içinde beklerken depremi hissettiğini, kısa sürede geçtiğini söyledi.

Bu arada, deprem Zonguldak''ın yanı sıra Bartın ve Karabük''te de hafif şekilde hissedildi.

İSTANBUL''DA DA HİSSEDİLDİ

İstanbul''un birçok ilçesinde hafif hissedilen deprem nedeniyle bazı vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı.

Bazı yerlerde esnaf da tedbiren iş yerlerinin önüne çıktı.

VALİ YERLİKAYA: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Zonguldak Ereğli merkezli depremin İstanbul''da da hissedildiğini ancak herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadığını bildirdi.

Vali Yerlikaya Twitter''dan yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

"Zonguldak Ereğli merkezli AFAD verilerine göre 4,4 büyüklüğünde meydana gelen deprem İstanbul''umuzda da hissedildi. İlimizde ve ilçelerimizde herhangi bir olumsuz durum yoktur. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar