Kar payı vadeden kuyumcular 15 kişiyi dolandırdı

Kar payı vadeden kuyumcular 15 kişiyi dolandırdı
Bursa'da bir kuyumcu, müşterilerini kar payı vaadiyle kandırarak altınlarını alıp ortadan kayboldu. Olayın ardından polis, kaçan şüphelilerden birini yakaladı, diğerlerini arama çalışmaları devam ediyor.

Bursa Merkez Osmangazi ilçesi Hürriyet Mahallesi'nde faaliyet gösteren kuyumcu dükkanında çalışan 3 şüpheli, müşterilerine kar payı vereceklerini söyleyerek altınlarını emanet olarak aldılar.

İddiaya göre, müşterilerine altın kazandıracaklarını vaat eden şüpheliler aynı zamanda ellerinde döviz bulunmadığını iddia ederek nakit para da almışlar.

Ancak, kuyumcu dükkanını kapatıp ortadan kaybolan şüphelilerin planı, mağdurların fark etmesi üzerine bozuldu. Mağdurların polise başvurması üzerine harekete geçen polis ekipleri, bir şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Ancak diğer iki şüphelinin izini sürmeye devam ediyorlar.

Polis yetkililerine göre, 15 mağdur arasında 2 milyon lira değerinde altın emanet eden müşteriler de bulunuyor. Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği, diğer iki şüphelinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu olay, kuyumculuk sektöründe müşterilerin dikkatli olması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor. İlgili makamların soruşturması ise devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar