Kapadokya'da rezervasyonlara bayram tatili ayarı!

Kapadokya'da rezervasyonlara bayram tatili ayarı!
Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olması, yeni turizm sezonuna nisan ayında hazırlanan sektör temsilcileri tarafından olumlu bir şekilde karşılandı.

Kapadokya'daki turizmciler, 6-14 Nisan tarihleri arasındaki Ramazan Bayramı tatilinin tüm haftayı kapsayacak olmasının ardından bölgedeki yoğunluğa hazırlanıyor. Rezervasyon taleplerinde artış yaşanan Kapadokya'daki konaklama tesislerinde doluluk oranı hızla artıyor.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Genel Sekreteri Yakup Dinler, bayram tatili dolayısıyla rezervasyon taleplerinin haftalar öncesinden başladığını belirtti ve tatilin 9 gün olarak açıklanmasının ardından taleplerin tüm tatil sürecine yayılmaya başladığını ifade etti.

01-07-19-1-new-folder-20240322-2-63105096-99058442.jpg

Dinler, Türkiye'nin farklı turizm merkezlerinde bayram tatilinde yoğunluk beklendiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Nisan ayı, turizm sezonunun Karadeniz, Kapadokya, Antalya gibi tüm bölgelerde başlangıcıdır. Bu yıl Ramazan Bayramı'nın nisana denk gelmesiyle ciddi bir hareketlilik olacağı kesin. Kapadokya'da Ramazan Bayramı için ciddi bir doluluk sağlandı. Hala bazı tesislerde müsaitlik olsa da, birçok yerde yer bulmak zorlaşabilir. Tatilin 9 gün olmasıyla bayram günlerinin öncesinde ve sonrasında tatil için uygun günler oluştu. Erken rezervasyon yaparak uygun fiyatlı konaklama imkanından yararlanmak mümkün. Kapadokya, en iyi sezonlarını nisan-mayıs ve eylül-ekim aylarında yaşar. Bu yıl Ramazan Bayramı'nın nisan ayına denk gelmesi, Kapadokya'yı tercih edenler için büyük bir avantaj. İdeal bir bahar havası hakim, ne çok sıcak ne de çok soğuk. Turistler vadi yürüyüşleri, at, ATV ve balon turlarına katılabilirler. Üç Güzeller gibi dünyaca ünlü noktalarda fotoğraf çekimi yaparak sosyal medyada ilgi çekebilirler."

01-07-19-1-new-folder-20240322-2-63105096-99058439.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar