Kapadokya'da peri bacaları 'yol' için yıkılıyor!

Kapadokya'da peri bacaları 'yol' için yıkılıyor!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, "UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Kapadokya'daki peri bacaları iş makineleriyle yıkılıyor" diyerek video paylaştı. Bakanlığa seslenen Öztunç, "Göreviniz bu rezalete son vermektir" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, sosyal medya hesabından paylaştığı video ile UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunan Kapadokya''daki peri bacalarının iş makineleriyle yıkıldığını söyledi.

Öztunç, Kültür ve Turizm Bakanlığı''na seslenerek "Kültür ve turizm adına binlerce yıllık mirasımıza, varlığımıza iş makineleri saldırıyor. Göreviniz bu rezalete son vermektir" ifadelerini kullandı.

Öztunç, bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy''u etiketlediği paylaşımında şunları kaydetti:

"UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi''nde bulunan Kapadokya''daki peribacaları iş makineleriyle yıkılıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Mehmet Nuri Ersoy tarih, kültür ve turizm adına binlerce yıllık mirasımıza, varlığımıza iş makineleri saldırıyor. Göreviniz bu rezalete son vermektir"

TARKAN''DAN TEPKİ

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunan Kapadokya’da milyonlarca yılda oluşmuş peribacaları yol yapımı nedeniyle yok ediliyor. 1. derece arkeolojik ve doğal sit alanında yapımı devam eden yol çalışmalarına art arda tepkiler geliyor.

Twitter''dan iş makinelerinin çalışmasına dair video paylaşan Tarkan #Kapadokya #KapadokyayaDokunma etiketlerini kullanarak "Kapadokya gibi olağanüstü güzellikte, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi''nde olan bir doğal ve kültürel değerimizi bile rant için harcayabiliyorlar. İnanılır gibi değil. Bu çalışmalar acilen durmalı ve Kapadokyamıza dokunulmamalı" dedi.  

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar