Kanada’da Müslüman ailenin 4 üyesini öldüren katil zanlısına müebbet!

Kanada’da Müslüman ailenin 4 üyesini öldüren katil zanlısına müebbet!
Haziran 2021'de Ontario eyaletinde, Müslüman bir ailenin dört üyesini öldüren Nathaniel Veltman adlı şüpheli, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Kanada'nın Ontario eyaletinde Haziran 2021'de yaşanan trajik olaylarda, bir ailenin dört fertini araçla ezerek öldüren ve bir çocuğu da yaralayan Nathaniel Veltman'a yönelik karar verildi.

Yargıç Renee Pomerance, Veltman'ın eylemlerinin terörizm kapsamında olduğunu ve Kanada yasalarına göre en ciddi cezanın uygulanması gerektiğini vurgulayarak, Veltman'ı ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.

Yargıç Pomerance, "Katilin mağdurları tanımadığını, onlarla hiçbir ilişkisinin olmadığını ve sadece Müslüman oldukları için saldırıya uğradıklarını" belirtti. Ayrıca, Veltman'ı "beyaz üstünlüğüne ve buna bağlı olarak tamamen beyaz bir toplum arzusuna inanan biri" olarak tanımladı. Bu karar, toplumda büyük bir infial yarattı ve ırkçılıkla mücadele konusundaki çalışmaları önemli ölçüde gündeme getirdi. Olay, Kanada'da ırkçılığın ve aşırılığın ciddi bir sorun olarak ele alınmasını sağladı ve adalet sisteminin bu tür suçlara karşı kararlı bir tutum sergilemesinin önemini bir kez daha ortaya koydu.

kanada-islamafobi-1595717.webp

NE OLMUŞTU?

6 Haziran 2021'de Ontario eyaletine bağlı Londra kentinde, yerel saatle 20.40'ta Hyde Park Yolu'nda yürüyen Müslüman bir aileye Nathaniel Veltman adlı şahıs tarafından araçla çarpılmıştı. Olay sonucunda aileden dört kişi hayatını kaybetmiş, 9 yaşında bir çocuk ise yaralanmıştı. Veltman, saldırının ardından 6 kilometre uzaklıktaki Cherryhill Bulvarı'nda gözaltına alınmıştı. Veltman, jüri tarafından dört adet birinci derece cinayet ve bir adet cinayete teşebbüsten suçlu bulunmuştu. Bu korkunç olay, Kanada'da toplumsal bir şok ve üzüntü yaratmış, aynı zamanda ırkçılık ve nefret suçlarına karşı daha fazla dikkat çekilmesine sebep olmuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar