'Kamuda mülakat kalkacak' vaadinden geri adım: Öğretmenlerle ilgili süreç duyuruldu

'Kamuda mülakat kalkacak' vaadinden geri adım: Öğretmenlerle ilgili süreç duyuruldu
Seçim döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Mülakatı kaldıracağız" vaadiyle ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den farklı bir açıklama geldi. Tekin, öğretmenlikte mülakatın kaldırılmayacağını ancak içeriğinin değişeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri propaganda sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın miting alanlarında "Kamuda mülakatı kaldıracağız." vaadiyle ilgili beklenti içine girenleri hayal kırıklığına uğraştıracak bir gelişme yaşandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Habertürk TV'de Kemal Öztürk'e önemli açıklamalarda bulundu.

KAMUDA MÜLAKAT KALKMAYACAK MI: "TAM OLARAK ÖYLE DEĞİL"

Canlı yayınlanan programda Öztürk, öğretmenlikte mülakatın kaldırılıp kaldırılmayacağıyla ilgili soru sorarak seçim sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kamuda mülakatı kaldıracağız." açıklamasını hatırlattı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Öztürk'e "Tam olarak öyle değil." diyerek öğretmenlikte mülakatın devam edeceğini ancak içeriğinin değişeceğini söyledi.

ÖĞRETMENLERİN MÜLAKATI NASIL OLACAK?

Bakan Tekin "Şu an üzerinde çalışıyoruz ama şöyle bir projeksiyonumuz var. Öğretmenler, 3 kişiden oluşan bir jurinin karşında 45 dakikalık bir mülakata alınacak. Bu mülakatta kendisine sorulan konuyla ilgili konuşması ve anlatması istenecek. Ayrıca bu 45 dakikalık süre içeriğinde öğretmen adayı yazılı bir beyan da verecek. Tüm bu süreç kamera ile kayıt altına alınacak. Bu sayede hem torpil iddialarını ortadan kaldırmayı hedefliyoruz hem de adayların üniversitede öğrendiklerini ne kadar özümsediklerini ölçmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar