Kamu mühendisleri hak arayışında: Mücadelelerini sürdürüyor

Kamu mühendisleri hak arayışında: Mücadelelerini sürdürüyor
Kamu sektöründe çalışan mühendisler, mimarlar, şehir plancıları, peyzaj mimarları ve iç mimarlar, uzun süredir verdikleri hak arama mücadelesini bir kez daha merkezi idareye ve kamuoyuna duyurmak istiyorlar.

Kamu mühendisleri, özlük haklarının iyileştirilmesi ve ek zam gibi talepleri konusunda sık sık sosyal medya platformlarında etkinlikler düzenleyerek yetkililere sesleniyorlar. Kamu Mühendisleri Platformu çatısı altında bir araya gelen binlerce mühendis, çalışma şartlarından memnun olmadıklarını ve özlük haklarında iyileştirmeler yapılmasını, mühendislerin hak ettikleri değeri almasını bekliyorlar.

Kamu Mühendisleri Platformu altında bir araya gelen kamu mühendisleri, taleplerini şu şekilde sıralıyorlar:

  • Kamuda çalışan tüm mühendislere "Teknik Sorumluluk Tazminatı" adı altında yeni bir ödeme kalemi oluşturulmalıdır. Bu ödeme kalemi en düşük mühendis maaşını yoksulluk sınırının üzerine çıkaracak şekilde düzenlenmeli ve memur maaş artış oranlarına göre güncellenmelidir.
  • "Mühendislik Meslek Kanunu" çıkartılarak mesleki gelişimi teşvik etmek ve bilgi ile tecrübenin ödüllendirilmesi gerekmektedir.
  • Kamuda çalışan tüm mühendislerin ek ödemeleri arttırılmalıdır. Bu artış, benzer yetenek ve deneyime sahip diğer meslek gruplarına yapılan ödemeler göz önünde bulundurularak gerçekleştirilmelidir.
  • Tüm gelirlerin emeklilik dönemine katkı sağlamasını ve emekli mühendisler için ilave emeklilik ödeneği gibi bir düzenlemenin yapılmasını talep etmektedirler. Bu ödeme, en az 15.000 gösterge üzerinden hesaplanmalıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar