Kalfa ve yardımcısının akıllara durgunluk veren planı! Eczanedeki herkeste görüldü, 4 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Kalfa ve yardımcısının akıllara durgunluk veren planı! Eczanedeki herkeste görüldü, 4 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
Ankara'da akıl almaz bir olay yaşandı. Bir eczanede çalışan kalfa ve yardımcısı, diğer çalışanlara gizli gizli şizofreni ilacı verdiği ortaya çıktı. Eczacı ise ilacın etkisinden dolayı direksiyonun başında uyuya kalarak kaza geçirdi. Kazada 4 yaşındaki oğlu ise hayatını kaybetti.

Başkent''te korku filmlerini aratmayan bir olay yaşandı. Bir eczanede kalfa ve yardımcısının, eczane sahibi dahil çalışan herkese gizli gizli şizofreni tedavisinde kullanılan bir ilaç verdiği ortaya çıktı. 

Herkeste aynı belirtiler görülürken, eczacı uyku bozukluğu nedeniyle aracının direksiyonu başında uyuması sonucu yaptığı kazada 4 yaşındaki çocuğunu kaybetti. Kalfa ve yardımcısı tutuklanırken olayla ilgili de iddianame hazırlandı.

Kalfa ve yardımcısının şeytani planı! Eczanedeki herkeste tespit edildi, 4 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Şizofreni tedavisinde kullanılan ilacı, eczacının içeceğine kattı. Eczacı kalfasının şeytani planı iddiaya göre tüm eczane çalışanlarını hasta etti ardından bir çocuğu hayattan kopardı.

KÜÇÜK KARDEŞTE DE HASTALANDI

Kanal D''nin haberine göre kan donduran olayın adresi Ankara. Bir eczacı bundan 4 yıl önce işe aldığı kalfanın ardından dikkat dağınıklığı, uyku hali yaşamaya başladı. İşi geçici süreliğine kardeşine devretti. O da kısa bir süre sonra aynı şikayetleri yaşadı.

thumbs_b_c_95cc1f076ca835c4b090a7955b59d0ff

4 YAŞINDAKİ OĞLU HAYATINI KAYBETTİ

Bir yandan da eczane büyük zarar etmeye başladı. Bazı ilaçların usulsüz alınıp satıldığından şüphelendiler. Eczacı çalışırken bir yandan dikkat dağınıklığı ve algı bozukluğu şikayetleri devam ediyordu. Hayatını değiştiren olay ise 2020 yılında yaşandı. Direksiyon başında uyuya kaldı, duvara çarpıp takla attı. Kazada 4 yaşındaki oğlu hayatını kaybetti.

Olaydan 7 ay sonra eczacı, eczanede başına gelenlerin sebebi olan ilaç şişesini buldu, etkiketi sökülmüş, saklanmıştı. Şizofreni tedavisinde kullanılan bir ilaç olduğunu fark etti.

ŞİZOFRENİ İLACI TESPİT EDİLDİ

Eczacı savcılığa suç duyurusunda bulundu. Eczanede çalışanlardan saç ve kıl örneği alındı. Hepsinde de o şizofreni ilacı tespit edildi. İddianamede kalfa ve yardımcısı olası kastla öldürmeyle suçlandı. Usulsüz ilaç alım satımıyla SGK''yı 1 milyon 700 bin TL zarara uğratmaktan da tutuklandılar.

DOLAPTA SAKLANMIŞ İLAÇ ŞİŞESİ

Bir yandan eczanesinde olanları anlamaya çalışan Büşra A., Aralık 2020’de aracıyla evine giderken yaşadığı ani dalgınlık ve uyku hali nedeniyle duvara çarparak takla attı. Kazada Büşra A.’nın 4 yaşındaki oğlu hayatını kaybetti.

Büşra A., kazadan 7 ay sonra eczanenin mutfağındaki bir dolapta, etiketi sökülmüş ve arka tarafa saklanmış halde bir ilaç şişesi buldu. Şişeyi inceleyen kadın, şişedeki ilacın şizofreni tedavisinde kullanılan, kokusuz ve tatsız bir damla olduğunu fark edince yaşadıklarının sebebini de anlamış oldu.

ADLİ TIP’TAN RAPOR ALINDI

Savcılığa başvuran kadın, kalfa S.Ö. ve yardımcısı M.İ.B. ile bunlara usulsüz ilaç alım satımı konusunda yardımcı olan kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu. Şikayet üzerine başlatılan soruşturmada S.Ö. ve M.İ.B. gözaltına alınarak tutuklandı.

Savcılık, soruşturma kapsamında eczacı Büşra A. ve kardeşleri ile sonradan işe aldığı muhasebeciden saç ve kıl örnekleri alınarak, hem Adli Tıp hem de Çukurova Üniversitesi''nden rapor aldırdı. Raporlarda, Büşra A. ve diğerlerinden alınan örneklerde antipsikotik ilaç bileşenleri tespit edildiği belirlendiği ifade edildi.

Her iki raporda da söz konusu ilaç bileşenlerinin şizofreni gibi ağır psikotik hastalıkların tedavisinde kullanılan maddeler olduğu, yan etkileri arasında da, “titreme, yavaş hareketler, dengesiz yürüme, uykulu hissetme, baş dönmesi, sersemlik ve bulanık görme” gibi durumlar oluşabileceği belirtildi.

Yapılan soruşturma ve alınan raporların ardından savcılık, S.Ö. ve yardımcısı M.İ.B. hakkında, “Nitelikli dolandırıcılık, nitelikli yağma ve olası kasıtla çocuğu kasten öldürme” suçlarından dava açtı.

1 MİLYON 700 BİN LİRALIK USULSÜZLÜK

İddianamede, şüphelilerin, usulsüz ilaç alım satımı yapıp SGK’yı zarara uğratarak, “nitelikli dolandırıcılık” suçunu işledikleri, Büşra A.’ya gizlice ilaç vererek kendileri üzerindeki denetim imkanını ortadan kaldırdıklarını ve bu sayede de 1 milyon 700 bin lira haksız menfaat temin ettikleri belirtildi.

İddianamede, şüpheliler, bu iki suçun yanı sıra Büşra A.’nın yiyecek ve içeceklerine kattıkları ilaç nedeniyle kaza yapmasına neden olarak çocuğunun hayatını kaybetmesine sebebiyet verdikleri gerekçesiyle, “olası kasıtla çocuğu kasten öldürmek” ile de suçlandı.

Şüphelilerin meslek ve eğitimleri gereği ilaçların yan etkilerini bilecek durumda oldukları belirtilen iddianamede, araç kullandığını bildikleri Büşra A.’ya hareket bozukluklarının yanı sıra uyku hali, uykulu hissetme, baş dönmesi, sersemlik, dikkat bozukluğu gibi yan etkileri olduğunu bildikleri ilacı verdiklerine dikkat çekildi.

4 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN ÖLÜMÜNDEN SORUMLULAR

İddianamede, şöyle denildi:

“Bu ilacı kullanan kişilerin dikkat gerektiren araç ve makine kullanımı gibi aktivitelerden duyarlılıkları belli oluncaya kadar uzak durmaları konusunda uyarılmaları gerektiği Adli Tıp raporuyla sabit olduğundan, şüphelilerin Büşra A.’nın oğlu A.N.Y.’nin ölümünden olası kasıt anlamında sorumlu oldukları değerlendirilmiştir. Zira şüpheliler suçun kanuni tanımındaki unsurların gerçekleşebileceğini öngörmelerine rağmen, eylemlerini icra etmişlerdir. Diğer bir anlatımla, şüphelilerin meslek ve iş deneyimleri itibariyle müştekiye ilaç verme şeklinde kendini gösteren eylemlerinin, olması kuvvetle muhtemel neticelerini objektif olarak öngördüklerinden, küçük çocuğun ölümü şeklinde ortaya çıkan neticeden olası kast altında sorumlu oldukları kabul edilmiştir.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar