Kahramanmaraş'ta Erdal Kanbur su tasarrufuna dikkat çekmek için deney yaptı!

Kahramanmaraş'ta Erdal Kanbur su tasarrufuna dikkat çekmek için deney yaptı!
Kahramanmaraş'ta esnaf Erdal Kanbur, su kıtlığına sosyal farkındalık oluşturmak için ilginç bir deney yaptı. Kanbur, cadde üzerinde bir çeşmeyi açık bırakıp gözlem yaptı.

Kahramanmaraş'ta su tasarrufuna dikkat çekmek için esnaf Erdal Kanbur bir sosyal deney başlattı. Erdal Kanbur, dondurmacılık yaptığı Trabzon Caddesi'nde bir hayrat çeşmesinin musluğunu açık bırakıp iş yerine döndü. 

bosa-akan-cesmeyi-kapatana-hediye-verdi-1162-dhaphoto7.jpg
Deneyde caddeden geçen bazı vatandaşların çeşmeyi kapattığını bazılarının da görmezden geldiği gözlemlendi. Erdal Kanbur çeşmeyi kapatanlara duyarlılıklarından teşekkür edip, iş yerine davet ederek gül ve hediye verdi. 

bosa-akan-cesmeyi-kapatana-hediye-verdi-1162-dhaphoto2.jpg
Erdal Kanbur, "Ben çocukluğumdan beri böyle bir kurak mevsim yaşamadım. Kahramanmaraş, suları bol bir şehir olmasına rağmen buradaki barajlarda bile su seviyesi düştü. Akşam da Cumhurbaşkanımız barajların doluluk oranının azaldığını, suları idareli kullanmamız gerektiğini söyledi. Ben de buradan hareketle suyu açtım ve duyarlılık gösterip çeşmeyi kapatanlara birer hediye verdim. Böylesine kurak geçen bir dönemde sularımızı idareli kullanmalıyız" diye konuştu.

bosa-akan-cesmeyi-kapatana-hediye-verdi-1162-dhaphoto5.jpg

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar