Mesafe 24 dakikaya indi: Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu açıldı!

Mesafe 24 dakikaya indi: Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu açıldı!
Kağıthane-İstanbul Havalimanı metrosu hizmete açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, metronun 1 ay boyunca ücretsiz hizmet vereceğini duyurdu.

Kağıthane ile İstanbul Havalimanı arasındaki mesafeyi 24 dakikaya indiren metro hizmete açıldı. Metro ilk 1 ay ücretsiz hizmet verecek.

Bakan Karaismailoğlu metroya ilişkin şunları söyledi: Metroda akıllı tünel sistemi kullanıldı. Sıfırdan yaratılan bir sistem kuruldu. Tamamen yerli ve milli imkanlarla yapıldı. Diğer metrolarda da bu sistem kullanılabilecek. Sistem tek bir kumanda merkezinden yönetilebilecek. Saatte 120 kilometre hıza ulaşacak. Kağıthane''den İstanbul Havalimanı''na 24 dakikada gidebilecek. Ücret kısa mesafe 9.90 TL mesafe uzadıkça 12 TL''ye çıkacak.”

 

İstanbul''un şehirlerarası ve uluslararası hava ulaşım terminallerinden biri olan İstanbul Havalimanı''na Kabataş-Mahmutbey Metro Hattına entegre olarak doğrudan raylı sistem ile güvenli, hızlı ve ekonomik şekilde ulaşmak mümkün olacak.

 

Hattın işletmeye açılmasıyla İstanbul Havalimanı''na Kağıthane''den 24 dakikada, Göktürk''ten 12 dakikada ulaşılabilecek.

 

İstanbul Havalimanı metro durakları şöyle: Kağıthane, Hasdal, Kemerburgaz, Göktürk, İhsaniye, İstanbul Havalimanı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar