Kadınların el emeği göz nuru ürünleri sergilendi

Kadınların el emeği göz nuru ürünleri sergilendi
Van’ın İpekyolu Belediyesi'nin toplum merkezlerinde üretilen el emeği göz nuru ürünler sergilendi.

İpekyolu Belediyesi Kadın Aile Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı Bostaniçi TOKİ Toplum Merkezi ve Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Berivan Kültür Merkezi'nde yapılan eserler sergilendi. Sergi, Atatürk Sanat Galerisi'nde gerçekleşti ve kadınlar tarafından büyük ilgi gördü. Sergide, geri dönüşüm malzemelerinden yapılan yaklaşık 400 eser yer aldı.

İpekyolu Belediyesi Kadın Aile Hizmetleri Müdürü Öznur Erdoğan, belediyenin toplum merkezlerinde 36 kurs hocası ve 640 kursiyerin yer aldığını belirterek, "Kurs hocalarımız ve kursiyerlerimizin el emeği göz nuru eserlerini sergilediğimiz etkinliğimize tüm halkımızı davet ettik. Sergide şu anda yaklaşık 400 ürün sergileniyor ve çoğu geri dönüşüm malzemelerinden yapıldı. Bu şekilde hiçbir bütçe harcamadan gerçekleştirdik. Bir hafta boyunca açık olacak sergimize tüm halkımızı bekliyoruz" dedi.

Erdoğan, İpekyolu Belediyesi'nin kadınları destekleyen bir yapıya sahip olduğunu vurgulayarak, "Kadınlar, kurslarımızdan edindikleri bilgi ve deneyimleri Kadın Emeği Pazarı'nda sergileyebiliyorlar. Kursiyerlerimize belgeler veriyoruz ve Kadın Emeği Pazarı'nda ürünlerini satma imkanı sunuyoruz. Kadınlar, orada hiçbir ücret ödemeden, kira, elektrik, su gibi masraflar olmadan ürünlerini satabiliyorlar" şeklinde konuştu.

Kültür Sosyal İşler Müdürü Necmettin Akarslan da açılan kursların kadınların özgüven kazanmasına yardımcı olduğunu belirterek, "Kadınlar, boş zamanlarını kurslarda değerlendiriyorlar. Hepsi için tebrikler" dedi.

Kurdele kesiminin ardından vatandaşlar sergiyi gezdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar