Kadınlar artık daha erken emekli olacak: Yeni düzenleme geliyor

Kadınlar artık daha erken emekli olacak: Yeni düzenleme geliyor
Çıkartılan EYT yasası ile ilk etapta 2 milyona yakın kişi emekli edilirken, şimdi de kadınları kapsayan bir çalışma yapıldığı iddia edildi.

DENİZ DALLI / GÜNBOYU

Türkiye'de emeklilik yaşı son düzenlemelerle yukarı çekilirken açıklanan EYT yasası sonrası milyonlara erken emeklilik şansı tanınmıştı.

Yapılması planlanan değişiklikler arasında kadınlar için yeni emeklilik düzenlemeleri yer alıyor. Kadınlar, çocuk sayısına göre değişen sürelerde daha erken bir tarihte emekli olacak. Kadınların esnek ve uzaktan olacak şekilde çalışma koşullarından yararlanması da bekleniyor.

Aile Koruma Kalkanı projesi kapsamında kadınlara yeni destekler sunulacak. Kadınlar için gerekli olan emeklilik yaş şartı ve prim ödeme gün sayısı, çocuk sayısına göre azalacak.

Yapılan düzenlemeye göre kadınlar, uzaktan çalışma hakkından yararlanacak. Yapılan düzenleme neticesinde kadınların iş hayatında olması kolaylaşacak. Erken emeklilik fırsatları da sunulacak. Sunulan erken emeklilik fırsatlarından ev kadınları da yararlanacak. Ev kadınlarının primlerinin üçte birini devlet ödeyecek. Böylece kadınlar, hiç çalışmadan sadece prim ödeyerek emekli olabilecek.

Ailenin korunması kapsamında yapılması planlanan değişikliklerden biri de borçlanma şartlarının kolaylaştırılması olacak. Kadınlar, sigortalı olmadan önceki doğumları için de borçlanma talebinde bulunabilecek. Böylece borçlanma süresinin artması bekleniyor.

Borçlanma hakkının kolaylaştırılması ile kadınlar, emeklilik hakkından daha kolay yararlanacak. Yapılması planlanan düzenlemelerin, yakın zamanda meclis gündemine getirilmesi bekleniyor. Böylece kadınların erken emekli olması için gerekli yasa değişiklikleri, kısa süre içerisinde yapılacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar