Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu yargılanıyor

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu yargılanıyor
Kadın cinayetlerine yönelik mücadelesini yıllardır sürdüren Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'na açılan kapatma davası bugün görülüyor. Dava öncesi konuşan Platform Genel Temsilcisi Gülsüm Kav, "Bu dava hukukun davasıdır. Hukuk kazanacak diye inanıyoruz" ifadelerin kullandı.

Türkiye''nin ilk imzacısı olduğu ve adını İstanbul''dan alan İstanbul Sözleşmesi''nden çıkılmasının ardından iktidardan bir hamle de kadın cinayetlerine karşı mücadele yürüten Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu''na yönelik oldu. Platform "kanuna ve ahlaka aykırı" olduğu gerekçesiyle kapatılmak isteniyor. Kapatma davası ise bugün İstanbul Adliyesi''nde görülüyor. Duruşmada platformu 280 avukat savunuyor. Platforma destek için birçok kadın derneği ve kadınlar adliye önünde bir araya geldi.

"HUKUK KAZANACAK İNANIYORUZ"

Dava öncesi adliye önünde açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav, Türkiye''de her gün yaşam tarzına müdahale ile karşılaşıldığını belirterek, "Nedense yasaklanmaya çalışılan her durumda kadınlar oluyor" dedi. Kav, ''her şeyi kadınlar üzerinden yürüten baskı sistemine karşı'' kadınların bir araya geleceğini vurgulayarak, "Bu tesadüf mü kadınlar olması? Çünkü hep yüksekten düşerek ölenlerin de kadın olması tesadüf değil. Çocukların gözleri önünde kadınların öldürülmesi hangi ahlaka sığar? Bu dava hukukun davasıdır. Hukuk kazanacak diye inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

"KADIN CİNAYETLERİNE KILINI KIPIRDATMAYANLAR KCDP''Yİ DÜŞMAN BELLEDİ"

Kav''dan sonra söz alan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu''ndan Ayşen Ece Kavas da "Mücadele azmiyle dolu, daha fazla cesaret kazanmış pek çok ilden gelen kadınlar ve LGBTİ+''lar burada" diye konuştu. Platforma destek için adliye önünde olan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili ve Parti Sözcüsü Sera Kadıgil ise, "Kadın cinayetlerini engellemek için kılını bile kıpırdatmayanlar KCDP''yi düşman bellediler" şeklinde konuştu.

PLATFORMA İMZA KAMPANYASINDA DESTEK YAĞMIŞTI

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu''na açılan kapatma davası sonrası "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği Açılan Dava Karşısında Yalnız Değildir" başlığıyla platforma destek için imza kampanyası başlatılmıştı. Kampanyaya 213 kurum, binlerce kadın ve LGBTIQ+ imza atmıştı. Kampanyanın metninde şu ifadelere yer verilmişti:

"Kadın cinayetlerini ve kadına yönelik her türlü şiddeti durdurmak için, toplumsal cinsiyet eşitliği için mücadele eden derneğin kapatılmaya çalışılmasının karşısındayız. Bilsinler ki kadın cinayeti verilerini duyacaklar, erkekler tarafından öldürülen her bir kadının isimlerini görecekler, davalarında katillerinin cezasız kalmadığını bilecekler, şüpheli kadın ölümlerinde gerçekleri gizleyemeyecekler. Meşru müdafaa hakkını kullanan kadınların suçsuzluğuna leke süremeyecekler. Kadınların hangi ihmallerle korunmadığını, uygulanmayan yasaları anlatmaya devam edeceğiz. Adliyelerde, sokaklarda, meydanlarda, iş yerlerinde ve hayatın her alanın da kadın dayanışmasını yaşatmaya devam edeceğiz. İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmediğimiz gibi haklarımızdan, hayatlarımızdan ve örgütlerimizden de vazgeçmeyeceğiz."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar