Kademeli emeklilik ne zaman çıkacak 2024?

Kademeli emeklilik ne zaman çıkacak 2024?
EYT'nin ardından şimdi de vatandaşlar tarafından gözler kademeli emekliliğe çevrildi. 1999-2008 yılları arasında çalışmaya başlayan kişilere verilecek olan kısmi emekli olma hakkı insanlar tarafından merak ediliyor. Peki kademeli emeklilik ne zaman çıkacak 2024?

EYT düzenlemesiyle birlikte emeklilik hakkı kazanan binlerce çalışanın ardından, gözler kademeli emeklilik düzenlemesine çevrildi. Bu düzenlemeyle, 1999-2008 yılları arasında çalışanlara kademeli emeklilik hakkı tanınacak. Peki kademeli emeklilik ne zaman çıkacak 2024?

KADEMELİ EMEKLİLİK NE ZAMAN ÇIKACAK 2024?

Kademeli emeklilik, sigortalı çalışanların belirli bir yaşa ve prim gün sayısına ulaştıklarında kısmi olarak emekli olmasını sağlayan bir sistem olarak ön plana çıkıyor. Bu sistem, sigortalılık türüne ve başlangıç tarihine göre değişiklik göstermektedir.

KADEMELİ EMEKLİLİK KİMLERİ KAPSAYACAK?

Kademeli emeklilik yasalaşırsa, 8 Eylül 1999 ile 30 Nisan 2008 tarihleri arasında çalışmaya başlayanlar bu düzenlemeden faydalanabilecek.

Kademeli emekliliğin ne zaman çıkacağı konusunda ise henüz resmi bir açıklama olmadığı için kademeli emeklilikle ilgili kesin bir tarih verilemiyor. Konu, muhalefet tarafından meclise sunulmuş durumda ancak bir gelişme olmamıştır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar