Kaçak kullanılan balıkçı teknesi faciaya neden oldu: 100'e yakın ceset kıyıya vurdu!

Kaçak kullanılan balıkçı teknesi faciaya neden oldu: 100'e yakın ceset kıyıya vurdu!
Afrika ülkesi Mozambik'te bir teknenin alabora olması sonucunda 94 kişinin hayatını kaybettiğini ve 26 kişinin ise hala kayıp olduğu açıklandı.

Afrika'nın güneydoğusundaki Mozambik'te bir teknenin alabora olduğuna dair haberler gelmekte. Mozambik Deniz Taşımacılığı Enstitüsü (INSTRASMAR) tarafından yapılan açıklamaya göre, aralarında çocukların da olduğu 94 kişi hayatını kaybetti ve 26 kişiden de hala haber alınamadı. INSTRASMAR yöneticisi Lourenco Machado, teknenin aslında bir balıkçı teknesi olduğunu, ancak izinsiz olarak taşımacılık için dönüştürüldüğünü ve kapasitesinin üzerinde yolcu taşıdığını belirtti.

0000.webp

Machado, "Dünkü olayda 130 kişinin bulunduğu teknenin alabora olduğu ihbarını aldık, 94 kişinin cansız bedenine ulaştık. 26 kişi ise hala kayıp" dedi. Teknenin, ülkenin Nampula eyaletine bağlı Lunga bölgesinden Mozambik Adası'na doğru seyrettiği belirtildi ve Machado, ilk belirlemelere göre teknenin şiddetli bir dalganın vurduğunu söyledi.

000.jpg

Nampula Eyaleti Devlet Bakanı Jaime Netoise, teknede bulunanların kolera salgınından kaçtığını belirterek, "Tekne aşırı doluydu ve yolcu taşımaya uygun değildi" dedi.

00-001.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar