Kaçak göçmene ev kiralayan ev sahipleri yandı! İşte alacakları para cezası

Kaçak göçmene ev kiralayan ev sahipleri yandı! İşte alacakları para cezası
Son yıllarda en büyük sorunlardan birisi haline gelen düzensiz göçmen ve kaçaklarla ilgili yeni bir bilgi paylaşıldı. Buna göre evini kaçak göçmenlere kiralayan ev sahiplerine 2 milyon lira ceza verilecek.

KAÇAK GÖÇMENE EV KİRALAYAN YANDI! İŞTE ALACAKLARI PARA CEZASI

Ortadoğu ve Afganistan''da yaşanan iç karışıklık nedeniyle milyonlarca düzensiz göç alan Türkiye''de sığınmacı sorunu devam ediyor.

İstanbul''da göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında geçen ay düzenlenen operasyonlarda 797 kaçak göçmen yakalanırken evlerini kiralayan 84 mülk sahibine 2 milyon 152 bin 366 lira idari para cezası uygulandı.

İstanbul Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, "göçmen kaçakçılığı" suçuyla ilgili yürüttüğü çalışmalarda düzensiz göçmenlerin sevk edilecekleri sınır illerine götürülmeden önce kaldıkları ve "şok evleri" diye nitelendirilen adresleri tespit etti. Bu kapsamda geçen ay hava destekli ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı operasyonlarda yakalanan 797 düzensiz göçmen, geri gönderme merkezine teslim edildi.

Operasyonda gözaltına alınan ve evlerini düzensiz göçmenlere kiraya veren 84 mülk sahibine ise 2 milyon 152 bin 366 lira idari para cezası uygulandı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen mülk sahiplerinden biri tutuklanırken, 2''si hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. 81 ev sahibi ise emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. (AA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar