Kabak lifi bakteri testindeki sonuç şoke etti

Kabak lifi bakteri testindeki sonuç şoke etti
Bulaşık yıkamada daha az bakteri tuttuğu ve sağlıklı olduğu düşünülen kabak lifi kullanımını merak eden bir genetik mühendisi, yaptığı mikroskop altındaki incelemede şaşırtıcı sonuç elde etti.

Genetik mühendisi Dilara Sarı, kabak lifini analiz etti. "Kabak lifi, süngere göre daha mı etkili? Daha az mı bakteri barındırıyor? Bunu test edeceğiz." diyerek süreci açıklayan mühendis “Her iki temizlik aracını da kullanarak yıkama işlemini gerçekleştirdim ve doğallığını korumak adına yüzeylerden örnek almadım. İlk olarak süngere odaklanacağım; çünkü süngerde yemek artıkları bulunması ve süngerin nemli kalması, bakterilerin üremesi için mükemmel bir ortam sunar. Kabak lifinin ise büyük gözeneklere sahip olması, hızlı kuruması ve büyük delikler aracılığıyla yemek artıklarının daha az kalması nedeniyle daha iyi bir seçenek olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Beklenmedik bir sonuçla karşılaşan mühendis, herkesin sağlıklı olduğu için önerdiği kabak lifiyle ilgili “Sonuçlar gerçekten şaşırtıcı. Klasik bulaşık süngerindeki bakterileri bekliyorduk, bu bizi şaşırtmıyor. Şimdi kabak lifine bakalım. İşte bu beklenmedik bir sonuç. Bunun neden böyle olduğunu araştırıyorum. Yanlış bildiğim bir şey olduğunu fark ediyorum. Kabak lifinin süngere göre daha etkili olduğunu keşfediyorum. Ancak burada daha kötü sonuç çıkmasının nedeni, kabak lifini yanlış kullanmamız. Kabak lifini kullandıktan sonra mutlaka bir havluyla kurulamamız gerekiyor, böylece bakteri üretimi engellenir. Bir şey öğreniyorum." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar