JPMorgan'dan yatırımcılara uyarı

JPMorgan'dan  yatırımcılara uyarı
JPMorgan Chase CEO'su Jamie Dimon Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ABD ekonomisi iyi giderken bunun yıllarca süreceğine inanmanın "büyük bir hata" olacağını söyledi.

SERPİL DEMİR-GÜNBOYU

JPMorgan Chase CEO'su Jamie Dimon Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ABD ekonomisi iyi giderken bunun yıllarca süreceğine inanmanın "büyük bir hata" olacağını söyledi.

New York'taki bir finans konferansında konuşan Dimon, sağlıklı tüketici bilançoları ve artan ücretlerin şimdilik ekonomiyi desteklediğini ancak ileride risklerin bulunduğunu söyledi. Yönetici, endişelerinin başında merkez bankalarının "niceliksel sıkılaştırma" yoluyla likidite programlarını dizginlemesi, Ukrayna savaşı ve dünyanın dört bir yanındaki hükümetlerin " harcama yapmaları"nın yer aldığını söyledi.

Dimon, "Bugün tüketicinin güçlü olduğunu, yani yıllarca gelişen bir çevreye sahip olacağınız anlamına geldiğini söylemek büyük bir hatadır" dedi.

Dimon'dan uyarı

Faiz artışları sonrası ABD’de bazı bölgesel bankaların çöküşünü takip eden regülasyon sıkılaşması, JPMorgan CEO’su Jamie Dimon’un hedefinde olmaya devam ediyor.

Dimon ABD bankacılık sektörüne daha fazla sermaye tamponu öngören ve temmuz ayında kamuoyuna duyurulan sıkı kuralları “Regülatörler bununla neyi başarmak istiyor, bilmeyi çok isterdim” sözleriyle eleştirdi.

Barclays tarafından düzenlenen konferansta konuşan Dimon yeni düzenlemelerin uluslararası rakipleri karşısında ABD’li bankalar için “oldukça negatif” olduğunu belirtti ve yeni kuralların bankacılık hisselerine yatırımı imkansız hale getireceğini savundu.

Fed’i de üstü kapalı eleştiren Dimon “Dünyadaki faizlerin yukarı gitmeyeceğini söyleyen merkez bankası yetkilileriydi. Onların yerinde olsam bu konuda biraz daha alçak gönüllü olurdum” sözlerini sarfetti. Bir süredir yeni düzenlemeleri eleştiren Dimon bu kurallarla birlikte bankaların konut ya da KOBİ kredisi vermesinin zorlaşacağını savunmuştu. Öte yandan diğer trendler de bankacılık aleyhine gelişiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar