Joe Biden ve Kamala Harris'e dünyadan tebrikler gelmeye başladı

Joe Biden ve Kamala Harris'e dünyadan tebrikler gelmeye başladı
Joe Biden’ın Pennsylvania ve Nevada eyaletlerinde galip çıkarak seçimi kazandığını garantilemesinin ardından birçok ülkeden tebrik mesajları aldı.

Joe Biden'ın ABD'nin 46'ıncı başkanı olarak duyurulmasından dakikalar sonra dünya liderlerinden gelecek Biden ve Kamala Harris yönetimine tebrikler gelmeye başladı.

Kanada Başbakanı

İlk mesajın sahibi olan Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Joe Biden ve Kamala Harris'i kutladı. Trudeau, Twitter'daki mesajında şunları yazdı: "Joe Biden ve Kamala Harris'i tebrik ediyorum. İki ülke olarak yakın dost, ortak ve müttefiğiz. Dünya sahnesinde 'özel' bir ilişkimiz var. Beraber çalışmayı bekliyorum."

justin-001.jpg

İngiltere Başbakanı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson da Twitter’dan paylaştığı mesajında “Tebrikler” diyerek Biden ve Harris’i kutladı.

boris.jpg

İrlanda Başbakanı

İrlanda Başbakanı Micheál Martin, ABD'nin seçim sonucunu şu sözlerle tebrik etti: "ABD'nin yeni seçilmiş başkanı Joe Biden'ı tebrik ediyorum. Joe Biden hayatı boyunca bu milletin dostu oldu ve gelecek yıllarda onunla çalışmayı bekliyorum. Durumlar uygun olduğunda kendisini burada ağırlamayı da istiyorum."

michela.jpg

Almanya Başbakanı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Demokrat aday Biden'a kutlama mesajında şunlar kaydetti: "Başkan Biden ile müstakbel işbirliğini dört gözle bekliyorum. Zamanımızın büyük zorluklarıyla başa çıkmak istiyorsak, transatlantik dostluğumuzun yeri doldurulamaz.

angela.jpg

Almanya Dışişleri Bakanı

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Twitter'dan yazdığı Almanca mesajda, Biden-Harris zaferini şu ifadelerle kutladı: "Sonunda bazı açık sayılar görmemiz güzel. Gelecek ABD hükûmetiyle birlikte çalışmayı bekliyoruz. Yeni bir Trans Atlantik başlangıcı, yeni bir anlaşma için işbirliğimize yatırım yapmak istiyoruz."

Avrupa Parlamentosu 

Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Othmar Karas, Biden'ı tebrik ederek "Tüm dünyayı yeniden 'birleştirmesini' ve ayrışmanın üstesinden gelmesini dilemeliyiz. (Biden) Diğer şeylerin yanı sıra, iklim konusunda Avrupa için güçlü bir ortak" açıklamasını yaptı.

karas.jpg

Yunanistan Başbakanı

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ABD başkanlık seçimlerini kazandığı duyurulan Biden'ı kutladı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar