Joe Biden ve Donald Trump aynı günde Meksika'yı ziyaret etti

Joe Biden ve Donald Trump aynı günde Meksika'yı ziyaret etti
ABD Başkanı Joe Biden ve eski ABD Başkanı Donald Trump, Teksas'ın farklı bölgelerinde Meksika sınırını ziyaret etti.

ABD'de 5 Kasım'da gerçekleşecek başkanlık seçimleri için geri sayım devam ederken, ABD Başkanı Joe Biden ve en güçlü rakibi olarak görülen eski ABD Başkanı Donald Trump, kaçak göçmen kriziyle gündeme gelen Teksas'ın farklı bölgelerinde ABD-Meksika sınırını ziyaret etti.

Biden, Brownsville şehri yakınlarındaki sınır hattına giderek yaptığı açıklamada, Cumhuriyetçilere Senato'da bazı Trump destekçileri tarafından engellenen ve başkana acil durumlarda sınırları kapatma yetkisi veren yasa tasarısını yeniden gözden geçirme çağrısında bulundu. "ABD Senatosu'nun bu tasarıyı yeniden değerlendirmesi ve buna karşı çıkan senatörlerin siyaseti bir kenara bırakarak tasarıyı onaylaması gerekiyor" diyen Biden, bu uzlaşmanın kaçak göçmenlikle mücadelede olumlu bir adım olacağını ifade etti. Ayrıca, bazı muhafazakar isimlerin de tasarıyı desteklediğini hatırlatarak, "Harekete geçmeliyiz. Bu tasarıyı engelleyen bazı Cumhuriyetçi arkadaşlarımın da sorumluluk alması gerekiyor" dedi. Cumhuriyetçi Senato üyelerine seslenen Biden, "Bu, ülkenin gördüğü en sert ve en etkili sınır güvenliği tasarısıdır; siz de biliyorsunuz, ben de biliyorum. Bu yüzden konuyla ilgili siyaset yapmak yerine, neden bir araya gelip bu işi halletmiyoruz?" diye sordu.

biden-ve-trump-ayni-gun-m-577-2-41.webp

TRUMP, BİDEN'A YÜKLENDİ!

Eagle Pass şehri yakınlarındaki sınır hattına giden Trump, Biden'ın aynı gün bölgeye gerçekleştirdiği ziyareti "son dakika, samimiyetsiz bir taklit girişimi" olarak nitelendirdi. Biden'ın izin verdiği kaçak göçmenlerin işlediği suçlarla ABD'nin istila edildiğini savunan Trump, kaçak göçmenlere atıfla "Ülkemize girmelerine izin veriliyor ve bu korkunç bir şey" ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz günlerde öldürülen Georgia Üniversitesi öğrencisi Laken Riley'i hatırlatan Trump, katil zanlısı 26 yaşındaki Jose Antonio Ibarra'nın Venezuela'dan ABD'ye kaçak yollarla geldiğini vurguladı.

Katil Ibarra'yı "ülkeye salınan canavar kaçak göçmen" olarak tanımlayan Trump, ülkenin karşı karşıya olduğu kaçak göçmen krizinin "Joe Biden istilası" ve "ABD'ye yönelik acımasız bir ihlal" olduğunu söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar