Joe Biden: 'ABD İsrail'in yanında'

Joe Biden: 'ABD İsrail'in yanında'
ABD Başkanı Joe Biden, İsrail-Filistin arasında yükselen tansiyonla ilgili "ABD, İsrail devletinin yanında duruyor." dedi. Biden'ın açıklamasında geçen "Ruhumuzun bir parçası kayboldu bugün." ifadesi dikkat çekti.

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın bu sabah İsrail'e "Aksa Tufanı" isimli kapsamlı bir saldırı başlatmasıyla birlikte gergin olan İsrail-Filistin ilişkileri tekrar savaş gündemine dönüştü.

Gazze'den İsrail'e binlerce roket atılırken, silahlı gruplar bölgedeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da savaş uçaklarıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığını duyurmuştu.

ABD Başkanı Joe Biden, yaşanan gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

"ABD, İSRAİL'İN YANINDA"

Biden'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Masum insanlar Hamas tarafından öldürüldü. Esir alındı. Netanyahu ile bir görüşme yaparak, ABD'nin terör saldırıları için İsrail'in yanında olduğunu söyledim.

Bu herhangi bir tarafın intikam alacağı bir zaman değildir. Ürdün Kralı ile görüştüm, Kongre ile görüştüm ve ulusal güvenlik ekibimi İsrail'e yönlendirdim.

Mısır, Türkiye, Katar ve Filistinli yetkililer ile iletişime geçtim. Bizim ruhumuzun bir parçası kayboldu bugün. ABD, İsrail devletinin yanında duruyor."

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar