Japonya'dan Ukrayna'ya büyük destek!

Japonya'dan Ukrayna'ya büyük destek!
Ukrayna'nın Rusya ile devam eden çatışmalar nedeniyle zarar gören altyapısının yeniden inşası için Japonya'nın 106 milyon dolarlık bir destek sağlayacağı açıklandı.

Japonya hükümeti, Ukrayna'nın altyapısının yeniden inşası dahil olmak üzere 7 farklı alanda toplam 15,8 milyar yen (106 milyon dolar) destek sağlayacağını duyurdu.

Kyodo Ajansı'nın kabine kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Japonya, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarını sürdürdüğü bir dönemde Ukrayna'nın yeniden inşasına destek olacak.

Bu çerçevede, Tokyo'da yarın gerçekleştirilecek olan "Ekonomik Yeniden Yapılanmanın Teşviki için Japonya-Ukrayna Konferansı"nda 10'dan fazla işbirliği anlaşması imzalanması planlanıyor.

665.webp

Konferansa, Japonya Başbakanı Kişida Fumio ve Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal'in yanı sıra her iki ülkeden bürokratlar ve iş dünyasından 300'ün üzerinde yetkili katılacak.

Japonya'nın merkezi hükümeti, Ukrayna'ya enerji, altyapı, tarım, mühendislik gibi farklı alanlarda toplam 15,8 milyar yenlik finansman sağlayacak.

Bu konuda konuşan Başbakan Şmıgal, Japon firmalarının enerji, altyapı, tarım ve mühendislik gibi sektörlerde Ukrayna'nın iyileşmesine önemli katkılar sağlayabileceğini ifade etmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar