Japonya'da hane halkı harcamaları beklenenden fazla düştü

Japonya'da hane halkı harcamaları beklenenden fazla düştü
Asya'nın en büyük ekonomilerinden Japonya'da hane halkı, enflasyonun satın alma gücünü aşındırmaya devam etmesi nedeniyle harcamaları kıstı.

AHMET UNUTGAN-GÜNBOYU

Kalıcı enflasyonun satın alma gücünü aşındırmaya devam etmesi nedeniyle Japonya'da hane halkı Temmuz ayında harcamaları kıstı.

Japonya İçişleri ve Haberleşme Bakanlığı’nın Salı günü yayınladığı verilere göre, tüketicilerin otomobil ve telekomünikasyon harcamalarını kısması nedeniyle harcamalar Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 2,7 düşerek Şubat 2022'den bu yana en büyük düşüşü kaydetti. Temmuz ayında hane halkı harcamaları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,0 azaldı. Bu rakam analistlerin tahminlerinin iki katıydı.

Zayıf veriler, enflasyonun ücret artışlarını geride bırakmaya devam etmesi ve tüketici harcamalarının salgın öncesi seviyelerin altında kalması nedeniyle ekonomideki toparlanmanın yurt içinde ivme kazanmakta zorlandığına dair işaretleri artırıyor. Temel tüketici fiyatları Temmuz ayında bir önceki yıla göre yüzde 3,1 arttı.

Başbakan Fumio Kishida, bu sonbaharda açıklanacak yeni bir ekonomik önlem planlarken, hane halkına yardımcı olmak için benzin desteklerini daha önce planlanan sürenin ötesinde genişleteceğini ve uzatacağını söyledi. Benzin fiyatı yakın zamanda mevcut desteklere rağmen rekor seviyeye yükseldi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar