Japonya'da coronavirüsten ilk ölüm gerçekleşti

Japonya'da coronavirüsten ilk ölüm gerçekleşti
Japonya'da coronavirüs salgını nedeniyle ilk kez bir kişi hayatını kaybetti. Öte yandan dünya genelinde 3'ü Çin dışından olmak üzere virüs sebebiyle can kaybı sayısı 1371'e yükseldi.

Kyodo ajansının haberine göre, Japonya Sağlık Bakanı Kato Katsunobu, ülkede yeni adı COVID-19 olan corona virüsü kaynaklı ilk ölümün yaşandığını açıkladı. Yaşamını yitiren kişinin 80 yaşında bir kadın olduğu bildirildi.

Kato, söz konusu kişinin, semptomlar göstermeye başladıktan sonra başkent Tokyo yakınlarında Kanagawa bölgesinde bir hastanede şubat ayı başından bu yana tedavi gören 80'li yaşlarındaki bir kadın olduğunu bildirdi.

Kadının virüs taşıdığının öldükten sonra doğrulandığı kaydedildi.

Japonya'da, koronavirüs salgını nedeniyle 4 Şubat'ta karantinaya alınan Diamond Princess adlı yolcu gemisinde, 44 kişide daha virüs tespit edilmesiyle gemideki vaka sayısı 218'e, ülkedeki vaka sayısı 247'e yükselmişti.

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs bulaşan kişi sayısı 60 bini aştı

COVID-19 salgını nedeniyle 1371 kişi yaşamını yitirdi. Can kayıplarının 1368'i Çin ana karasında, biri Hong Kong, biri Filipinler'de biri de Japonya'da oldu.

İŞTE DÜNYA GENELİNDE VAKA SAYILARI

Koronavirüs görülen ülkelerin yetkili sağlık kurumları ve yerel basınından derlenen verilere göre vaka sayıları şu şekilde:

Japonya 248, Singapur 50, Tayland 33, Güney Kore 28, Malezya 19, Vietnam 16, Almanya 16, Avustralya 15, ABD 14, Fransa 11, İngiltere 9, Birleşik Arap Emirlikleri 8, Kanada 7, İtalya 3, Hindistan 3, Filipinler 3, Rusya 2, İspanya 2, Nepal 1, Sri Lanka 1, Kamboçya 1, Belçika 1, İsveç 1, Finlandiya 1.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar