Japonya deprem felaketi: Can kaybı 110'a yükseldi

Japonya deprem felaketi: Can kaybı 110'a yükseldi
Japonya'nın Ishikawa eyaletinde meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından can kaybı 110'a yükselirken, 606 kişi de yaralandı. Arama kurtarma ekipleri, halen kayıp durumdaki 211 kişiyi bulmak için çalışmalarına devam ediyor.

Japonya'nın Ishikawa eyaletinde meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından can kaybı 110'a yükselirken, 606 kişi de yaralandı. Arama kurtarma ekipleri, hala kayıp durumdaki 211 kişiyi bulmak için kararlılıkla çalışmalarına devam ediyor.

Japonya'nın Ishikawa eyaletinde geçtiğimiz 1 Ocak'ta meydana gelen ve çevre eyaletlerde de şiddetli şekilde hissedilen 7.6 büyüklüğündeki depremin yaraları hala sarılamıyor. Depremin 6’ncı gününde can kaybı 110'a yükselirken, 606 kişi de yaralandı.

aw113866-05-003.jpg

Ishikawa eyaletinde 516, Niigata eyaletinde 42, Toyama eyaletinde 41, Fukui eyaletinde 6 ve Gifu eyaletinde 1 olmak üzere en az 606 kişi yaralandı. Arama çalışmaları devam ederken, kayıp 211 kişi hala bulunamadı. Ishikawa eyaletinde 66 bini aşkın hanede su kesintileri devam ederken, bölgede yaşayan yaklaşık 31 bin kişi 357 tahliye merkezinde konaklıyor.

00000.jpg

Japonya Öz Savunma Kuvvetleri (SDF), Japonya Sahil Güvenlik Kuvvetleri (JCG) ve polis ekipleri, depremin yol açtığı hasar nedeniyle yardım ulaştırmada zorluk yaşıyor. Ishikawa eyalet yönetimi, depremzedeler için geçici konutlar inşa edeceğini duyururken, inşaat çalışmalarının gelecek hafta başlayacağı belirtildi.

-002.jpg

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, ilgili devlet kurumlarına kurtarma çalışmalarını kararlılıkla sürdürme talimatı verdi. Deprem sonrasında tsunami uyarısı yapılmış, bazı bölgelerde yüksekliği 1.2 metreyi bulan tsunami dalgalarının görüldüğü bildirilmişti. Deprem, birçok bölgede ciddi maddi hasara neden oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar