Jacob Rothschild kimdir? Jacob Rothschild neden öldü? Jacob Rothschild mesleği ne?

Jacob Rothschild kimdir? Jacob Rothschild neden öldü? Jacob Rothschild mesleği ne?
Türkiye'de oldukça popüler olan Rothschild Ailesi'nin dördüncü baronu Lord Jacob Rothschild hayatını kaybetti. Bu haberin ardından birçok kişi Jacob Rothschild'in hayatını araştırmaya başladı. Peki Jacob Rothschild kimdir? Jacob Rothschild neden öldü? Jacob Rothschild mesleği ne?

Jacob Rothschild kimdir?

Rothschild Ailesi'nin 4. baronu Lord Jacob Rothschild, 87 yaşında hayatını kaybetti. Bu haberin ardından, pek çok kişi Lord Jacob Rothschild'in kim olduğunu ve neden öldüğünü merak etmeye başladı. Peki Jacob Rothschild kimdir? Jacob Rothschild neden öldü? Jacob Rothschild mesleği ne?

JACOB ROTHSCHİLD KİMDİR?

Lord Jacob Rothschild, 29 Nisan 1936'da İngiltere'de doğdu. Eton Koleji ve Paris'teki École Normale Supérieure gibi ünlü eğitim kurumlarında eğitim gördü. Finansal kariyerine başlamadan önce, Britanya Ordusu'nda iki yıl hizmet etti.

Rothschild, birçok finans ve varlık yönetimi şirketinin kurucusu ve yöneticisi olarak tanınıyordu. Ayrıca, dünyanın önde gelen sanat koleksiyonlarının sergilendiği Londra'daki Ulusal Galeri'nin yönetim kurulu başkanlığını da yapıyordu.

1991-1999 yılları arasında İngiltere Parlamentosunun üst kanadı olan Lordlar Kamarası'nda görev yapan Rothschild, ölümüne kadar "4. Rothschild Baronu" unvanını taşıyordu.

Rothschild'in Baron unvanını oğlu Nathaniel Philip Rothschild devralacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar