İzmir'in Tire ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü törenle kutladı

İzmir'in Tire ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü törenle kutladı
Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakamlık binası önünde düzenlenen tarihi kortej etkinliği ile devam etti.

GÜNBOYU SEMA ŞEN

İYİ Parti Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran törende yaptığı konuşmasında, 29 Mayıs 1919 tarihinde başlayıp 4 Eylül 1922 sabahı sona eren işgal döneminin tarihsel sürecinin önemine değindi.

Duran, 4 Eylül 1922 Kurtuluş gününe kadar sürdürülen mücadelenin Türk insanının baskılara boyun eğmeyeceğini gösterdiğini belirterek, "4 Eylül, söz konusu vatan, millet, bayrak, ezan olunca nasıl bir ve beraber olacağının göstergesi olmuştur.

whatsapp-image-2021-09-05-at-17-48-32-1.jpeg

Bu vesileyle başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele Kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. İstiklalimizin kıymetinin bilinmesi ve Yüce Allah’ın bize o karanlık günleri tekrar yaşatmaması, özellikle kıymetli gençlerimizin bugünlere kolay gelinmediğinin ve dönemin zor şartlarında millet olarak nasıl bir ve beraber olduğumuzun unutulmaması diliyorum." ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2021-09-05-at-17-48-32-2.jpeg

BAŞKAN DURAN, GÜNEŞİN KADINLARI KOOPERATİFİ STANDINI ZİYARET ETTİ

İYİ PARTİ Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran tarafından organize edilen Kurtuluş Haftası Şenliklerine İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İl Başkan Yardımcıları ve İl Yöneticileri katılım sağladı.

whatsapp-image-2021-09-05-at-17-48-32-3.jpeg

İl Başkanı ve beraberindeki heyet alanda bulunan Güneşin Kadınları Kooperatifi standını da ziyaret etti.

whatsapp-image-2021-09-05-at-17-48-32.jpeg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar