İzmir'den yeni karar! 1 kuruş olacak

İzmir'den yeni karar! 1 kuruş olacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 304 yeni otobüs alımıyla ilgili ihaleye çıkıldığını ve ihaleye itiraz süresinin dolduğunu belirterek, “Bir iki hafta içinde 304 yeni otobüsün alım ihalesini imzalayacağız” dedi.

Belediye Meclisinde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sistem ve tarife değişikliğinin özellikle pandemi sonrası kötüleşen ekonomik tabloyla birlikte bir mecburiyet olduğunu söyledi.

Mart-Temmuz arası beş aylık süreçte 2019’un aynı dönemine göre 225 milyon TL’lik hasılat kaybı yaşandığını bildiren Soyer, “Üç büyükşehir içinde en ucuz toplu ulaşım İzmir’dedir. Dolardaki artış yüzde 35, avrodaki artış yüzde 40, altındaki artış ise yüzde 97. Türkiye’de her şeyin fiyatında ciddi bir artış var. Biz geliri gideri dengelemek zorunda olan bir kamu kurumuyuz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin metro hattını kendi özgücüyle yaptığını ve İzmir’in bu konuda Türkiye’deki tek şehir olduğunu söyleyen Başkan Soyer, toplu ulaşım sisteminin desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi.

MUHTAR İZMİRİM KART’A DÜZENLEME

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir süre önce başlattığı ve muhtarların toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanmasını sağlayan ‘Muhtar İzmirim Kart’ uygulaması da Sayıştay’ın uyarısı üzerine mevzuatta düzenleme yapılarak tekrar oya sunuldu. Oy birliğiyle kabul edilen düzenleme uyarınca muhtarlar yine toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanmaya devam edecek. Muhtarların toplu ulaşım maliyeti, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce karşılanacak.

30 AĞUSTOS’TA ULAŞIM 1 KURUŞ

Meclis, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda toplu ulaşım ücretinin 1 kuruş olmasına da oy birliğiyle karar verdi.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar