İzmir'de facia: 7 kişinin cansız bedeni bulundu

İzmir'de facia: 7 kişinin cansız bedeni bulundu

İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında gerçekleşen olayda, 19 düzensiz göçmen kurtarıldı, ancak 7 kaçak göçmenin cansız bedenine ulaşıldı.

İzmir’in Çeşme ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurlarının geri ittiği bir can salının kayalıklara çarpıp battığı ve 7 kaçak göçmenin hayatını kaybettiği olay sonrasında, Sahil Güvenlik ekipleri harekete geçti.

Ekipler, Çeşme Karaada yakınlarında bir grup kaçak göçmenin bulunduğu ihbarı üzerine bölgeye sevk edildi. 1 helikopter, 4 bot ve 1 dalış timiyle başlatılan arama kurtarma operasyonunda 18'i Karaada'da ve 1'i balıkçı teknesinde olmak üzere toplam 19 kaçak göçmen kurtarıldı. Arama kurtarma çalışmaları sırasında 7 kaçak göçmenin cesedine ulaşıldı ve 1 kişi de hala kayıp olarak aranıyor.

Kurtarılan kaçak göçmenlerin ifadesine göre, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına yakın bir noktada terk edildikten sonra can salının kayalıklara çarparak battığı belirtildi. Toplamda 27 kaçak göçmenin bulunduğu saldaki hayatta kalanlar, içlerinde bir kişinin kayıp olduğunu ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da bu trajik olayı sosyal medya hesabından duyurdu ve olayın detaylarıyla ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti.