İzmir'de derbi zamanı

İzmir'de derbi zamanı
İzmir'in köklü kulüpleri Altay ve Göztepe yarın 1'inci Lig'deki derbi mücadelesinde kozlarını paylaşacak.

Altay'ın ev sahipliğinde Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak randevuda Ozan Ergün düdük çalacak. Karşılaşmanın bilet fiyatları maraton tribünü 50, numaralı 100, VIP A-C 600, VIP B 1200 TL olarak belirlendi. Altay'ı destekleyecek kadın ve öğrenciler stat gişesinden yüzde 50 indirimli bilet satın alabilecek. İl Spor Güvenlik Kurulu kararıyla, geçen sezon ilk yarıda Gürsel Aksel Stadı'ndaki derbide yaşanan olaylar nedeniyle Göztepe taraftarları stadyuma alınmayacak.

Ligde ilk 3 maçında Şanlıurfaspor ve Kocaelispor'a mağlup olup, Tuzlaspor'u yenen Altay'ın 3 puanı bulunurken, Sakaryaspor ve Çorum FK'ya kaybedip, Ümraniyespor'la berabere kalan Göztepe 1 puan topladı. Altay'da sakatlığı bulunan eski Göztepeli forvet Deniz Kadah'ın durumu maç saatinde netleşecek. Göztepe'de ise tedavisi süren sol bek İsmail Köybaşı forma giyemeyecek. Siyah-beyazlılarda kadro dışı kalıp affedilmesi gündemde olan Eren Erdoğan'ın kadroda yer alması bekleniyor. Sarı-kırmızılılarda hafta içinde Lukas Erhan Gottwalt ile yollar ayrılırken; Ibrahima Sory Diallo, Fransa 2'nci Lig ekibi Valenciennes'e kiralandı.

ALTAY EKSİLDİ, GÖZTEPE YENİLENDİ

Transfer yasağı devam eden Altay yeni sezona kan kaybederek başlarken, Göztepe ise yaptığı flaş transferlerle dikkat çekti. Kadrosunu takviye edemediği gibi Eric Björkander, Mohammad Naderi ve Kutay Yokuşlu ile yollarını ayırarak güç kaybeden siyah-beyazlılar altyapısından yeni gençleri A takıma dahil etti.

Göztepe ise dış transferde 14 takviye yaptı. Sarı-kırmızılılar, Altay'ın eski kalecisi Mateusz Lis'in yanı sıra Taha Altıkardeş, Tarkan Serbest, Lasse Nielsen, Ümit Akdağ, Ali Dere, Ogün Bayrak, Fıratcan Üzüm, Celil Yüksel, Ahmed Ildız, Chidindu Lucky Ihejirika, Billal Messaoudi, Mame Diouf ve Kubilay Kanatsızkuş ile anlaştı.

GENÇ TEKNİK ADAMLARIN SINAVI

Altay-Göztepe derbisinde iki genç teknik direktör taktik savaşı verecek. Geçen sezon Sinan Kaloğlu'nun yerine ikinci yarıda sportif direktörlükten teknik direktörlük görevine getirilen Altay'ın 41 yaşındaki çalıştırıcısı Tuna Üzümcü, ikinci kez Göztepe derbisine çıkacak. Göztepe'de ise futbol metodolojisi direktörü iken bu sezon teknik direktörlüğe getirilen 39 yaşındaki Sırp çalıştırıcı Radomir Kokovic ilk kez derbi heyecanı yaşayacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar