İyi sucuk nasıl belli olur? İşte cevabı...

İyi sucuk nasıl belli olur? İşte cevabı...

Bazı firmaların kullandığı etler arasında tek tırnaklı hayvanların etinin çıkması, tüketiciyi de et ve et ürünlerine karşı temkinli hale getirdi. Peki iyi sucuk nasıl anlaşılır? Sucuk alırken nelere dikkat etmeliyiz. Haberimizin detaylarında...

Sucuk, içeriği nedeniyle hileye en müsait ürünlerin başında geliyor. Özellikle sabah kahvatılarında yumurtayla birlikte, kızartarak ekmek arası veya tost ya da sandviçlerde sıkça yenilen sucuk yüzde yüz dana etinden üretilmeli. Kasap veya marketlerde birçok sucuk markası ve çeşidi bulmak mümkün.

HANGİ SUCUKLAR SAĞLIKLI? 

Parlak renkli, yağ miktarı dengeli ve üzerinde mozaik yapının olmadığı sucuklar sağlıklı diye adlandırılır. Sucuk kesildiğinde içinde veya kenarlarında herhangi bir renk farklılığı görülmemeli. Pişirildiğinde ise çok fazla yağ salmaması ve yağının çabuk donmaması önemli. Uygun koşullarda ve katkı maddesi olmayan şekilde üretilen sucuk son derece lezzetli ve güvenle tüketilebilecek besinlerden biri.

YÜZDE 100 DANA ETİ OLMALI 

Dana eti ve gerekli baharatlar dışında başka bir madde içermemesi gereken sucuk fermente ve ısıl işlem olmak üzere iki işlemden geçerek üretiliyor. Sucuk elle kontrol edildiğinde ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır. Sucuk kesildiğinde ise orta bölümü bıçağa bulaşmamalıdır. Patlamış veya zarar görmüş olan sucuk paketlerindeki sucukları almamak gerekiyor.

OLMAZSA OLMAZLARI BUNLAR

Buzdolabında poşette veya başka kılıflarda muhafaza edilen sucuklar diğer gıda maddelerinden ayrı olarak saklanmalı. Karabiber, sarımsak, kırmızı biber ve kimyon sucuğun olmazsa olmaz baharatıdır. Sucuğa lezzet veren baharatların yanında ayrıca şeker ve tuz da sucuk yapımında kullanılır.