İYİ Parti'nin yerel seçimde ittifak yapma ihtimali var mı? Tolga Akalın'dan kritik açıklama

İYİ Parti'nin yerel seçimde ittifak yapma ihtimali var mı? Tolga Akalın'dan kritik açıklama
Yaklaşan yerel seçimlere kendi adaylarıyla ittifakta yer almadan gireceğini duyuran İYİ Parti'de Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın'dan kritik açıklamalar geldi. Partisinin ittifak ihtimalinin sıfır olduğunu belirten Akalın, Türk siyasetiyle ilgili de önemli tespitlerini paylaştı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, Halk TV'de Barış Terkoğlu ve Gözde Şeker'in sunduğu programda siyasi gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Akalın, canlı yayında AKP'nin 21 yıllık iktidar süreciyle ilgili dikkat çeken ifadeler kullanarak ilginç bir iddiasını da dile getirdi. Akalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a CHP'yi yüzde 30 gösteren ankete karşı "Mışıl mışıl" uyuyacağını ancak İYİ Parti'yi yüzde 15 gösteren ankete karşı ise büyük tedirginlik yaşayacağını öne sürdü.

AKŞENER BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI TEKLİFİNİ REDDETTİ

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in, 2015 Genel Seçimleri sonrasında AKP'nin başbakan yardımcılığı teklifini kabul etmediğini belirten Akalın, bir gün CHP ile AK Parti arasında bir ittifak görülebileceğini ancak İYİ Parti ile AKP arasında asla böyle bir şeyin mümkün olamayacağını vurguladı.

Akalın CHP'nin, İYİ Parti'ye 15 vekil verme süreciyle ilgili de konuşarak CHP'nin verdiği vekillere karşılık 2018 Genel Seçimleri'nde 24 vekil daha fazla çıkardığını iddia etti.

"CHP 1 AY CEVAP VERMEDİ"

2019'da yerel seçim ittifakının İYİ Parti'nin fikri olduğunu belirten Akalın, CHP'den kendilerine 1 ay cevap gelmediğini söyledi.

YEREL SEÇİMLERDE İTTİFAK OLACAK MI?

Akalın, kendisine yöneltilen İYİ Parti'nin yerel seçimde herhangi bir ittifak içinde yer alıp almayacağı sorusuna karşı "Hayır, sıfır." şeklinde yanıt vererek partinin yerel seçime kendi adaylarıyla gireceğini bir kez daha teyit etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar