İYİ Partili Süleyman Sarıbaş'tan Malatya Baro Başkanı'na ziyaret

İYİ Partili Süleyman Sarıbaş'tan Malatya Baro Başkanı'na ziyaret
İYİ Parti Malatya İl Başkanı Süleyman Sarıbaş, Battalgazi İlçe Başkanı Nurettin Bükte, İl ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Malatya Baro Başkanlığına seçilen avukat Onur Demez’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

GÜNBOYU-VAHAP KISTIRAK

Ziyaret esnasında kendisinin de avukat olduğunu belirten Sarıbaş, Avukatlık kanunun eski olduğunu güncellenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Avukatlık kanunu hakkında siyasi partilerin hukuk işleri başkanları ve barolar birliğinin birlikte hareket ederek yeni ve daha güncel bir yasanın çıkarılmasının elzem olduğunu ifade etti.

Ayrıca İYİ Parti iktidarında avukatlara yeterlilik sınavının açılacağını, yeterli olamayan avukatların mağdur olmamaları adına tekrar iki yıllık bir eğitime tabi tutulacağını ifade ederek Adaletin ve Yargının gerekli saygınlığı kazanması için yeterlilik sınavının şart olduğunu söyledi. Baro Başkanı Onur Demez öncelikle ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

Baro başkanlığı olarak avukatlık kanununun çok eski olduğu konusunda hemfikir olduklarını gelişen teknoloji  ülkemiz şartlarında yetersiz olduğunu söyledi. Avukatlık Kanununda yapılması gereken değişiklikler hakkında gerekli desteği vereceklerini ifade etti.

whatsapp-image-2021-10-28-at-11-44-32.jpeg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar