İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu'ndan seçmen kaydı açıklaması

İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu'ndan seçmen kaydı açıklaması
İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda seçmen kaydı listeleriyle ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Dervişoğlu, " Vatandaşlar, e-Devlet’e girip baktıklarında, kendi yaşadıkları evde ikameti bulunan birden fazla yabancının olduğunu görmektedirler. Bu durum, seçim güvenliği için açık bir tehdit oluşturmaktadır" dedi.

ANKA- Müsavat Dervişoğlu, bugün TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada yabancı uyruklu seçmen konusuna dikkat çekti. Dervişoğlu, şunları söyledi:

“YAŞAMADIKLARI İLLERDE KAYITLI OLAN YABANCI UYRUKLULARIN SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTMAYA DEVAM ETMEKTEDİR”

“Yaşamadıkları illerde kayıtlı olan yabancı uyrukluların sayısı her geçen gün artmaya devam etmektedir. Vatandaşlar, e-Devlet’e girip baktıklarında, kendi yaşadıkları evde ikameti bulunan birden fazla yabancının olduğunu görmektedirler. Bu durum, seçim güvenliği için açık bir tehdit oluşturmaktadır. İçişleri Bakanlığı ve iktidar yetkilileri ise konu hakkında sessizliğini korumaya devam ediyor.

Seçimlerin adil bir ortamda ve hiç şaibe altında kalmadan gerçekleşmesini sağlamak, her şeyden önce ülkeyi yöneten siyasi iradenin sorumluluğundadır. Vatandaşlarımızın aklındaki soruları tamamen gidermek, seçimi şeffaf hale getirmek ve seçmen tercihini sandığa tam olarak yansıtmak için Sayın Soylu’dan konuyla ilgili açıklayıcı bir beyan bekliyoruz. Aziz milletimiz adına konunun takipçisi olmaya ve milletimizin iradesini korumaya devam edeceğimizi de buradan ilan ediyoruz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar