İYİ Partili Mısırlıoğlu’ndan AK Partili Özkaya’ya “vebal” göndermesi

İYİ Partili Mısırlıoğlu’ndan AK Partili Özkaya’ya “vebal” göndermesi
İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, deprem sonrası gündeme gelen Afyonkarahisar ili Mısri Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm konusu üzerine konuşan AK Partili Ali Özkaya’nın, “Deprem olursa vebali üstlensinler” açıklamasını eleştirerek, “Kendi rant hesaplarınıza hizmet kılıfı uyduruyorsunuz sayın vekil. Deprem olursa vebalini Millet İttifakı üstlenir demişsiniz. Vebalden bahsedecek olan son kişisiniz” dedi.

GÜNBOYU / EFE HASAN ÖĞÜNÇ

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, deprem sonrası gündeme gelen Afyonkarahisar ili Mısri Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm konusu üzerine konuşan AK Partili Ali Özkaya’nın, “Deprem olursa vebali üstlensinler” açıklamasını eleştirdi.

MISRİ MAHALLESİ’NDE YAPMAK İSTEDİĞİNİZ ŞEY KENTSEL DÖNÜŞÜM DEĞİLDİ

Deprem felaketinin yaşandığı 6 Şubat tarihinden bugüne kadar siyasetin S’sini konuşmadık fakat Ak Parti’nin kaçmak istediği seçimlere de çok az kaldı diyorum. Genel Başkanımız Meral Akşener’in ifade ettiği gibi 14 Mayıs tarihinde belki seçim yapılmayabilir fakat 18 Haziran da seçimler zamanında mutlaka yapılacaktır. Depremi siyasi amellerine, çamur atma politikalarına malzeme eden AKP milletvekili kalkmış biz kentsel dönüşüm yapacaktık. Millet İttifakı karşı çıktı diyor. Astığım astık kestiğim kestik düşüncesi ile taş üstünde taş bırakmayan siz bugün kalkmış Millet İttifakı bizi engelledi diyorsunuz. Buna sadece gülünür sayın vekil. Kendinizi komik duruma düşürüyorsunuz. Mısri Mahallesi’nde yapmak istediğiniz şey kentsel dönüşüm değildi. Bunu size hatırlatmak isterim. Rantsal dönüşümdü. Hak sahiplerine Afyon Asri Mezarlığı’nda bir mezar alacak kadar bir değer biçmeden insanların 50 yıldır, 70 yıldır, 100 yıldır yaşamış oldukları yuvalarını ellerinden kör 10 kuruşa almaya çalıştınız ama muhalefet olarak bizim görevimiz Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizi uyandırmak, onların hak ve hukuku noktasında sahip çıkmak adına onların yanında olduğumuzu burada bir haksızlığın olduğunu hatırlatmak için aylarca mücadele ettik. Elinizde iktidar var tek başına iktidarsınız. Tek başına iktidar olmakla övünüyorsunuz sayın vekil. Neden çözmediniz? Elinizi mi tuttu Millet İttifakı.

HAK SAHİPLERİ RAZI İSE BİZDE RAZIYIZ

Hak sahipleri bizim 200 metre ilerimizde oturuyorlar. Gelin beraber gidelim. Onlar razı ise biz de razıyız. Onlar evlerinin sizin teklif ettiğiniz rakamlara kentsel dönüşüme geçmesine razı ise biz de razıyız. Biz burada bir şeyi ifade ettik. Dedik ki aklınızı başınıza alın. Bu bölgede bu semtlerde yaşayan insanlarımız geçmişten günümüze tarihi gelenek ve göreneklerimiz ile bütünleşmiş Afyonkarahisarlıların yaşadığı bölgedir. Bu insanların evleri zamanın şartların ile yapılmış bugün kent yaşamına uyumlu değildir. Uygun hale getirmenin yolu devlet olarak buradaki vatandaşlarımız kaç hane yaşıyorsa Bin hane mi yaşıyor Bin tane haneyi kayıtsız şartsız konut sahibi etmek sosyal devlet olmanın gereği budur. Burada siyaset falan yapmıyorum. Yapsınlar ilk teşekkürü ben edeceğim onlara. Burada 30 metrekare evi olan biz teyzemize asri mezarlıkta ebedi istirahatgahı için alacağı bir mezar parası teklif edilmedi. Biz bunun için ayağa kalktık, bunun için itiraz ettik, bunu savunduk. Siz ne yaptınız? Bizim dediğimizi kabul edin, teklifimiz kabul edin. İnsanları topladınız bir salona bakanı da getirdiniz. Orada açıklamada yaptınız. İnsanlar kabul etmedi çünkü teklif ettiğiniz rakamla bugün bir yıllık ev kirasını ödeyemezler Afyonkarahisar’da. Mısri Mahallesi’nde o eve teklif ettiğiniz bedele herhangi bir mahallede bir yıllık kira parası değildi sayın vekil. Utanın biraz utanın.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar