İYİ Partili Kavuncu: Türkiye'ye nefes aldıracak tek çözüm İYİ Parti

İYİ Partili Kavuncu: Türkiye'ye nefes aldıracak tek çözüm İYİ Parti
İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, YENİÇAĞ gazetesini ziyaret ederek gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu iktidarın Türkiye'yi ciddiyetsizce yönettiğini belirterek Türkiye'deki sorunların tek çözümü olarak İYİ Parti'yi işaret etti.

Yeniçağ'dan Sümeyra Kırca'nın haberine göre, Türkiye'de her kurumun, her bakanlığın ciddiyetsizce yönetildiğine dikkat çeken Buğra Kavuncu, Türkiye'ye nefes aldıracak tek çözümün İYİ Parti olduğunun altını çizdi.

Sağlık Bakanının halk nezdinde hiçbir inandırıcılığı olmadığı için, bakanın aşıyı bulan bilim adamın inandırıcılığına sığındığını anlatan Buğra Kavuncu şöyle konuştu:

"Düşünün bir bakan kendi sözlerinin halk nezdinde yetersiz kaldığının farkında, aşıyı bulan bilim adamından medet umuyor. Bu Sağlık Bakanlığında yaşanıyor, dönüyorsunuz İçişleri bakanına bakıyorsunuz, ayrı bir facia, Turizm Bakanına bakıyorsunuz, dışardan turist gelsin diye kendi vatandaşını damgalar gibi sokak hayvanlarının kulaklarındaki küpeler gibi, 'ben aşılıyım bana yaklaşın' gibi abuk sabuk reklamlar yapıyor. Hangi birine bakalım?

bugra-kavuncu-001.jpg

Spesifik olayların detayına inersek, kayboluruz, karşı tarafta o detaylar içinde 'Olur bunları çözeriz' diyebilir. Ama biz genel manada rejimle birlikte tükenmekte olan bir durumla karşı karşıyayız. Bu durumun tek çözümü sandıktır ve tek çözüm İYİ Parti'dir."

"AK PARTİ YAŞADIĞI UTANCI İYİ PARTİ'YE İFTİRA ATARAK ÖRTMEYE ÇALIŞIYOR"

Rize'de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik yapılan provakatif eylemleri de değerlendiren Buğra Kavuncu Ak Parti'nin geçmişte PKK ile kol kola yürümesi sonucu yaşadığı utancı, İYİ Parti'ye iftira atarak örtmeye çalıştığını anlattı. 

İYİ Parti'ye atılan iftiranın CHP ile yaptığı ittifak üzerinden geldiğini belirten Kavuncu, CHP'nin de HDP ile varsayılan yakınlaşmasından dolayı İYİ Parti'nin eleştirildiğini aktardı.

"BU KONUDA SUSMASI GEREKEN İKTİDARDIR"

Bu eleştiriyi yapanların birçoğunun geçmişte PKK ile doğrudan anlaşma yapan siyasi parti mensupları olduğuna işaret eden Kavuncu, "Geçmişte PKK ile kol kola yürüyenlerin bize bu iftirayı atması korkunç bir durum. Türk siyasetindeki yüzsüzlüğün zirve noktasıdır bu! Oslo'yu mu anlatalım, Habur'u mu anlatalım, Abdullah Öcalan'ın mektubunu mu anlatalım, Osman Öcalan'ın TRT'deki yayınını mı anlatalım, direk temastan bahsediyorum. 

Bunu yapan siyasi parti mensuplarının Türkiye'de kendilerinin dışında herhangi bir siyasi yapıya bu soru sorma hakkı ve cüreti olmamalı, bu konuda susacaksa bir tek susması gereken iktidardır. Bana göre bu arsızlığın, yüzsüzlüğün en büyük nedeni bu suçluluk psikolojisidir." dedi. 

"NE KADAR CİDDİYETSİZ BİR YÖNETİMİN ELİNDE OLDUĞUMUZU GÖSTERİYOR"

Son dönemlere damga vuran siyaset mafya ilişkisiyle ilgili de yorum yapan Buğra Kavuncu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun TRT'da yaptığı açıklamaları dinlerken çok zorlandığını anlattı. İktidarın Türkiye'yi düşürdüğü durumdan haberi olmadığını vurgulayan Kavuncu, Süleyman Soylu'nun 'Sırbistan, Gürcistan gibi ülkelerdeki mafya liderlerini Türkiye'de yakaladık' söylemlerinden utanç duyması gerektiği belirtti. 

yi-parti-yenicag.jpg

"Nasıl ki Avrupa'nın çöpü niye Türkiye'ye geliyor diye soruyorsak, başka ülkelerin mafyaları niye Türkiye'yi adres belliyor? diye sormak gerek" diyen Buğra Kavuncu, İçişleri Bakanı Soylu'nun sokak jargonuyla konuşmasını ise şöyle eleştirdi: "Türk devletinin İçişleri Bakanına yakışmayacak bir sokak jargonuyla konuşuyor olması, bizim hepimizin kendi güvenliğimizle alakalı ne kadar ciddiyetsiz bir yönetimin elinde olduğumuzu da gösteriyor" diye konuştu.

Siyaset mafya ilişkileriyle ilgili bugün Türkiye'nin 1990'ların bile gerisine gittiğini söyleyen İYİ Partili Buğra Kavuncu, 15 Temmuz darbesi ardından gelen 'Tek adam rejimi'nin Türkiye'ye getirdiği sorunlara bütüncül olarak bakılması gerektiğini ve acilen sandığa gidilmesi gerektiğini vurguladı. 

İYİ Parti'nin son dönemde iktidar için büyük bir umut olduğuna değinen Buğra Kavuncu, İYİ Parti'nin oy oranlarının arttığını bu nedenle partiye her geçen gün saldırıların arttığını kaydetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar