İYİ Partili Erel, AKP'nin yerine getirmediği seçim vaadlerini açıkladı

İYİ Partili Erel, AKP'nin yerine getirmediği seçim vaadlerini açıkladı
İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, TBMM Genel Kurul çalışmalarında söz alarak kürsüye çıktı. Erel, AKP iktidarının 20 yıl boyunca verdiği ancak yerine getirmediği vaadlere dikkat çekti.

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Türkiye Büyük Millet Meclisi''nde (TBMM) yaptığı konuşmada, AKP hükümetinin her seçimden önce Aksaray''a ve Türkiye''ye verdiği ancak seçimlerin ardından yerine getirmediği vaadleri hatırlattı. 

Verilen ve tutulmayan sözlerin hem Aksaray''a hem de Türkiye''ye karşı bir utanç olduğunu hatırlatan Erel, konuşmasında şu ifadelere yer verdii:

"2011 yılında yapılan seçimler sırasında Türkiye ekonomisi dünya sıralamasında 17''nci sıradaydı, Ak Parti''nin hedefi ise dünyanın en büyük 10''uncu ekonomisinden biri olmaktı, maalesef olamadı; Ak Parti''nin yönettiği Türkiye, dünya ekonomileri arasında bugün 21''inci sırada. 

AKP''nin bir hayali vardı. Ülkemizin yaşadığı en büyük problemlerden biri enflasyon. 2011 yılındaki hedeflerde yapılmak istenen, 2023 yılında enflasyonun tek hanelere inmesiydi, kaldı ki o yıllarda 10,43 idi; aradan on iki yıl geçmesine rağmen enflasyon tek hanelere inmediği gibi kat kat arttı, 2022 enflasyonu TÜİK''e göre yüzde 64, ENAG''a göre de yüzde 137. Ak Parti''nin, işsizlik oranını yüzde 5''in altına düşürme hayali vardı ancak günümüzde işsizlik oranı yüzde 10,4''lerde, kaldı ki resmî rakamların dışında Türkiye''de işsizlik oranının neredeyse yüzde 25''lere ulaştığı hepimizce bilinen bir gerçek. Yine gayrisafi yurt içi hasıla 2011''de 772 milyar dolarken 2023 için hedeflenen miktar 2 trilyon dolardı ancak bu, 2021 yılında 806 milyar dolarda kaldı. Yine ihracatımızı 500 milyar dolar olarak hedeflemiştik, böyle bir hedefimiz ve hayalimiz vardı. Gelinen noktada yarısına bile erişemedik, 231 milyar dolar ihracatımız söz konusu.

"AKSARAY 14 MAYIS''TA BUNUN HESABINI SORAR"

2011''de yüzde 49,9 olan istihdam oranının yüzde 50''nin üzerine çıkarılması hedefleniyordu, bu oran yüzde 48''lerde kaldı. Türkiye''ye gelen turist sayısını 50 milyona çıkarma hedefi konulurken ülkeye bir yılda gelen turist sayısı 31 milyon seviyesindeydi, 2022 yılının ilk üç çeyreğinde bu rakam 21 milyonu aşmadı. Yine 50 milyonluk turistin 50 milyar dolarlık gelir yaratması hayali ve hedefi vardı ancak 2021''de 28 milyar dolar olan turizm geliri 2022''nin ilk üç çeyreğinde 17 milyar dolar seviyesinde kaldı. "Otoyol uzunluğu 7.500 kilometreye çıkarılacak." denildi ama bu sadece 3.500 kilometrede kaldı. Bölünmüş yol hedefi 2023 için 36.500 kilometre idi ancak bu hedefe ulaşmak mümkün olmadı, 6 bin kilometre daha yol yapılabildi. Bölünmüş yol derken, Aksaray ile Ortaköy arasında 30 kilometrelik bölünmüş bir yol hikâyesi var, yılan hikâyesine döndü; maalesef, on beş senedir defalarca ihale yapılmasına rağmen, her yere para bulunmasına rağmen Ortaköy ile Aksaray arasındaki sadece 30 kilometrelik yolu yapmadınız. Ortaköylü ve Aksaraylı hemşehrilerimiz iki ay sonra bunun hesabını sandıkta sizden soracaklar, bundan haberiniz olsun.

 ''Yoksulluk oranı yüzde 10''un altına inecek'' dediniz ancak 2023 yılında hedeflenen oran yüzde 10 seviyesinin altında değildi. "Kayıt dışı istihdam yüzde 15''in altına inecek." dediniz, bugün oran yüzde 29 civarında. "Doktor sayısı 200 binin üzerine çıkarılacak." dediniz, on iki yılda 200 binin üzerine çıkarılması hedeflenen doktor sayısı 144 binlerde kaldı. "İstanbul, dünya finans merkezleri sıralamasında iyi bir yere gelecek." iddianız vardı, 2011 yılında 62''nci sırada iken günümüzde 64''üncü sırada. 

"ET 300 PEYNİR 200 LİRA OLDU"

''Yerli uydu yapacağız'' dediniz, ''Yerli uçaklar üreteceğiz'' dediniz, ''2023 yılı için en önemli projemiz Türk milletini bir arada buluşturan, birleştiren millet ile devlet arasında en güzel sözleşme olacak olan Anayasa yapacağız'' dediniz ama maalesef yapamadınız. Yani Ak Parti''nin hayalleri ile Türkiye''nin gerçekleri çok farklı. Hele günümüze baktığımızda, vatandaşın temel ihtiyaç maddelerinden etin 300 lira, peynirin 200 lira, sütün 25 TL civarında olduğunu düşünürsek Türkiye''nin gerçekleri Ak Parti''nin yaşadığı ülkeyle veya yaşadığı ortamla maalesef örtüşmüyor


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar