İYİ Partili Ayyüce Türkeş'ten ittifak çıkışı: 'Doğru değil'

İYİ Partili Ayyüce Türkeş'ten ittifak çıkışı: 'Doğru değil'
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayyüce Türkeş Taş, partisinin herhangi bir ittifak içinde yer almama kararıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Türkeş, ittifakın hem Türkiye hem de İYİ Parti için doğru olmadığını söyledi.

MHP Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in kızı, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş, partisinin Kırıkkale İl Başkanlığı’nda partililerle bir araya geldi. Türkeş Taş, buradaki konuşmasında şunları söyledi:

“Babam hep derdi ki ‘Cenabı Allah'ın yarattığı en şerefli varlık insandır. Biz siyasilerin görevi insana bu şerefli hayatı sağlamaktır’ derdi. Biz de bu desturla İYİ Parti olarak zaten hepiniz benden çok daha iyi biliyorsunuz ki İYİ Parti, ‘Burada bir yanlış var. Biz bu yanlışı düzelteceğiz. Türk milliyetçiliğinin, ülkücülerinin rotası kayboldu. İYİ Parti bu rotaya tekrar sahip çıkacağız’ diye kuruldu. Ve yola öyle çıktı.

"TÜRKİYE'DE PARTİLER BİRBİRİNİ YUTUYOR"

Hepiniz benden çok iyi biliyorsunuz, o yüzden tabii ki geçmişte bunun için ne gerekiyorsa yaptı İYİ Parti. Bunlardan biri de ittifak yapmaktı. İş birliği yapmaktı. Ama en son 2023 Mayıs seçimleri bize gösterdi ki bu hem Türkiye açısından hem İYİ Parti açısından doğru bir şey değil. Çünkü Türkiye gerçekten kutuplaşıyor. Türkiye'de partiler birbirini yutuyor...

Kendi tüzüğümüzü, kendi programımızı, kendi amacımızı net bir şekilde seçmene yansıtma imkanımızı sağlamadı. O yüzden de yine hepiniz yakından takip ediyorsunuz. Biz İYİ Parti yönetimi olarak, yeni bir karar aldık. 81 ilde kendi adayları ile İYİ Parti'nin misyonunu, vizyonunu ve tüzüğünü tekrar seçmene hatırlatmak üzere yola çıkıyoruz.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar