İYİ Parti'den süt ve şeker üzerinden 'asıl gündem' çıkışı: Akşener ne açıklayacak?

İYİ Parti'den süt ve şeker üzerinden 'asıl gündem' çıkışı: Akşener ne açıklayacak?
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 26 Ağustos’ta Afyonkarahisar’da açıklama yapacağını duyurdu. Zorlu, “Burada yapılacak önemli açıklamaların Türk siyasetinde önemli bir başlangıç olacağını ifade etmek istiyorum” diyerek eline aldığı süt ve şeker üzerinden de ekonomiyle ilgili bir tespitte bulundu.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, bugün, parti genel merkezinde, Başkanlık Divanı toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

“YARIN TBMM’DE OLACAĞIZ”

TBMM Genel Kurulu’nun yarın, Akbelen gündemi ile toplanacağını anımsatan Zorlu, “Biz, İYİ Parti olarak; Sayın Genel Başkanımızın tüm grubumuza bu yönde bir çağrısı oldu; yarın TBMM’de olacağız. Bu öneriyi destekleyeceğiz. Sürecin TBMM’de, büyük bir olgunlukla milletimiz için tartışılmasının önünü açmaya çalışacağız” dedi.

Sığınmacı konusuna değinen Zorlu, “Biz Avrupa Birliği ile ilişkilerin bir yerinde de sığınmacı probleminin çok önemli bir başlık olduğunu ve bunun belirli bir noktaya getirilmeden samimi ilişkilerin kurulmasının çok zor olacağına inanıyoruz. Bu konuda en hazırlıklı parti olduğumuza inanıyoruz.

Göç Politikaları Başkanlığımızın, bugün yaptığı sunum çerçevesinde eylül başından itibaren başkanlığımız, Tolga Akalın’ın başkanlığında öncelikle sığınmacıların ve kaçak yabancıların yoğun olduğu illerden başlamak üzere STK’larımızla, belediyelerimizle ve diğer paydaş kuruluşlarla bir araya gelecek. Sorunu kaynağında bir kez daha tespit edip, güncel durumu irdeleyip hem vatandaşlarımızla paylaşacağız hem de İYİ Parti’nin çözüm önerilerini paylaşacağız. Çünkü bu bütünsel bir problem haline geldi” şeklinde konuştu.

“26 AĞUSTOS’TA YAPILACAK ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR, TÜRK SİYASETİNDE ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAK”

Genel Başkan Meral Akşener’in 26 Ağustos tarihinde Afyon Kapalı Spor Salonu’nda vatandaşlara hitap edeceğini ekleyen Zorlu, şunları söyledi:

“Çok merak ediliyor. Sayın Genel Başkanımız, 28 Mayıs’ın ardından bilhassa seçim sonuçlarını analiz etmek, irdelemek; eksikleri, hataları teşkilatlarımızla, onlardan gelen bilgiler çerçevesinde iyi bir şekilde ortaya koyabilmek ve yakın geleceğimizi de buna uygun bir şekilde inşa edebilmek için ciddi bir çalışma yürütüyordu.

İnşallah 26 Ağustos tarihinde, Afyon’da kapalı spor salonundan, saat 16’da vatandaşlarımıza hitap edecek. Ve orada Büyük Taarruz’un 101. Vesilesi ile de bazı etkinlikleri gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Ve buna ek olarak Cumhuriyet’imizin 100. Yılında da İYİ Parti olarak bazı faaliyetleri gerçekleştirme kararı aldık. Özellikle 26 Ağustos tarihine dikkat çekiyorum. Burada yapılacak önemli açıklamaların Türk siyasetinde önemli bir başlangıç olacağını ifade etmek istiyorum.”

“VATANDAŞIN GÜNDEMİ AÇLIK”

Eline aldığı süt ve toz şekeri kürsüden gösteren Zorlu, “Vatandaşın gündemi bu. Süslü laflarla, yurt dışındaki bazı meseleleri gereğinden fazla köpürterek vatandaşımızın gündemini farklı yerlere çekmek isteseler de vatandaşımızın gündemi bu; açlık, açlık seviyesi maalesef. Burada 1 kilogramlık bir süt var. Bahsettiğim tarihte bu 5 TL düzeyindeymiş. Şimdi 30 TL.

Bize en yakın ülke ise yüzde 34 ile Macaristan. Avrupa Birliği gıda enflasyonu ortalaması yüzde 15, Euro bölgesi ortalaması yüzde 13,7, OECD ortalaması yüzde 11, G7 ortalaması ise yüzde 7 olarak hesaplanmış. Bu çalışma ülkemizdeki vahim tabloyu bir kez daha gözler önüne seriyor” diye konuştu.

“EMEKLİYE DERHÂL EK ZAM AÇIKLANMALI”

Plansızlık sebebiyle zeytinyağı fiyatlarının da arttığının altını çizen Zorlu, “Eğer önlem alınmazsa seneye sıkıntı daha da artacak. Yok ama olur mu? Nasıl olsa millet oy verdi. Şimdi de sorunların çözümü için 31 Mart’taki seçimleri göstermeye başladılar. Bunun adı zeytinyağı gibi üste çıkmaktan başkası değil. İşte bu ibretlik görüntü, zeytinyağı fiyatını dizginleyemeyenlerin zeytinyağı gibi üste çıkmasından ibarettir.

Aylardır yaşanan trajedi de budur. Buradan bir kez daha uyarıyoruz. İnsanlarımızın tahammül gücü kalmamıştır. Bırakın Ocak laflarını, 31 Mart kaflarını. Bugünden tezi yok emekliye derhâl ek zam açıklanmalı ve açlık sınırının üzerine taşınmalıdır. Ayrıca emekli kademeli ücretler de yeniden düzenlenmelidir.” diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar