İYİ Parti'den istifa eden Ece Güner’den flaş açıklama

İYİ Parti'den istifa eden Ece Güner’den flaş açıklama
İYİ Parti'den istifa eden eski genel başkan yardımcısı Ece Güner, istifa kararıyla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti'den istifa ettiğini duyuran Avukat Ece Güner'den yeni bir açıklama daha geldi.

İstanbul ve Ankara'da ittifak olmasını savunan Güner, 25 yıl sonra İstanbul ve Ankara’dan gelen zaferi riske atmamak için iş birliğini savunduğunu aktardı.

Konuya ilişkin son bir açıklama yapmak zorunda olduğunu hisseden Güner, "Hiçbir makamı “işgal” etmiyorum: Milletvekili değilim. Anketlere göre seçilemeyecek bir sıradan aday olmama rağmen, seçimlerde canla başla çalıştım. Bunu herkes biliyor” ifadelerini kullandı.

"SİYASETİ ASLA BIRAKMAYACAĞIM"

Hiçbir belediye başkanlığına aday olmadığının altını çizen Güner, hiçbir beklenti veya menfaat için bu kararı almadığını vurguladı.

Hiçbir siyasi partiye geçmediğini vurgulayan Güner, siyaseti asla bırakmayacağını vurgulayarak, “Şu an için “tek adam sistemine” karşı, Cumhuriyet değerlerine ve Atatürk ilkelerine bağlı, bağımsız bir hukukçu olarak mücadeleme devam edeceğim” ifadelerine yer verdi.

"ÖNERİM İSTANBUL VE ANKARA’DA İŞBİRLİĞİYDİ"

“Hür ve müstakil şekilde seçime girme” kararı hakkında da açıklama yapan Güner, şunları aktardı: “Ülkemizde 30 B.Ş, 51 İl belediye başkanlığı ve 1.389 diğer belediye başkanlığı var. Önerim, iktidara kaybedilme riski olan 5-6 Büyükşehirde veya -en azından- İstanbul-Ankara’da işbirliğiydi. Yerelde (kısmi) seçim işbirliği bir “ittifak” değildir: Her parti kazandığı belediyeyi kendi yönetecektir.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar