İYİ Parti’den çocuk istismarına tepki: Adalet Bakanı’nı istifaya davet ediyoruz

İYİ Parti’den çocuk istismarına tepki: Adalet Bakanı’nı istifaya davet ediyoruz
İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanlığı, 6 yaşında istismara uğrayan kız çocuğu ile ilgili yazılı bir açıklamada bulundu. Açıklamada söz konusu vakfın kapatılmamasına tepki gösterildi.

ÇOCUK İSTİSMARINA TEPKİ: ADALET BAKANI’NI İSTİFAYA DAVET EDİYORUZ

İYİ Parti’den 6 yaşındaki çocuk istismarına tepki geldi. Yaşanan olay karşısında detaylı bir açıklama yapmayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ kınanarak “ Bu ve benzeri birçok olaydaki beceriksiz yönetimi ülkemizde hukukun katledilmesindeki payı sebebiyle kendisini istifaya davet ediyoruz” denildi.

İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanlığı’nın açıklamalarında yer alan ifadeler şöyle:

“Henüz altı yaşında iken ailesi tarafından bir sapığın eline teslim edilen ve yıllarca tecavüze uğrayan kız çocuğumuzun yaşadıkları, anlattıkları; ülkemiz kamuoyunu derinden sarsmış, büyük infial uyandırmıştır. Bununla birlikte yargılama süreciyle ilgili gelişmeler, konuyla ilgilenen bakanlıkların basiretsiz yaklaşımları söz konusu olayın vahametini çok daha acı bir hâle getirmiştir.

YARGININ VERDİĞİ YETERSİZ CEZALAR SAPKINLARI CESARETLENDİRMEKTE

Bu konuya yaklaşımımız siyaset üstü olmakla birlikte öfkemiz faillerin hâlâ dışarıda kol gezmesinden; dini kendi rezil emellerine alet eden sözde vakfın hâlâ daha kapatılmamasındandır.

Hiç kuşkusuz AKP’nin yıllar içerisinde yaptığı hukuk katliamı; böylesine acı olayların önünü açmakta, geçmişte çocuk istismarcılarına ve çeşitli insan haklarını ihlal eden; sözde vakıf, dernek ve cemaatlere gösterilen müsamaha ve yargının verdiği yetersiz cezalar sapkınları cesaretlendirmektedir.

BİR ÇOCUĞUMUZA YAŞATILANLAR BÜYÜK BİR SAPKINLIKTIR

Memleketimizi ayağa kaldıran bu olay ortaya çıktığı ilk andan itibaren İYİ Parti olarak konuyu yakın takibe almış ve AKP’nin sebep olduğu kara düzenin bu istismarı sümen altı etmesini engellemek için gereken tüm çalışmaları yapmaktayız.

Konu ile ilgili Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener yaptığı açıklamada; “Dini bir cemaatin kisvesi altında, 6 yaşındaki küçücük bir çocuğumuza yaşatılanlar büyük bir sapkınlıktır, çürümüşlüktür ve düpedüz tecavüzdür! Bu alçaklığın örtbas edilmesine asla izin vermeyeceğiz! Evlatlarımızı tüm kirli ellerden her daim koruyacağız!” diyerek faillerin en ağır cezayı alması için şeref sözü vermiştir.

İşte bu doğrultuda bugün davanın görüldüğü Anadolu Adliyesi, 2. Ağır Ceza Mahkemesine İYİ Parti olarak müdahillik için başvurumuzu teslim etmiş bulunmaktayız.

Türkiye Cumhuriyeti’nin hâlâ daha var olan vicdanı hür hâkimlerinin milletimizin gözcüsü ve sesi olarak davada yer almamızı uygun bulacağından ve dolayısıyla da talebimizi kabul edeceğinden şüphemiz yoktur. Aksi bir kararın kamuoyunu şüpheye düşüreceği, mevcutta güven problemi yaşayan hukuk sistemimizi iyice yerle bir edeceği ve milletimizin vicdanını yaralayacağı fazlasıyla açıktır.

ADALET BAKANI BEKİR BOZDAĞ’I İSTİFAYA DAVET EDİYORUZ

Bunlara ek olarak söz konusu olay ortaya çıktığı andan itibaren günlerce sesi çıkmayan, tüm Türkiye ayakta iken deyim yerindeyse âdeta ölü taklidi yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı esefle kınıyor, bu ve benzeri birçok olaydaki beceriksiz yönetimi ülkemizde hukukun katledilmesindeki payı sebebiyle kendisini istifaya davet ediyoruz.

Son olarak unutulmasın ki Anayasa’mızın 2. Maddesinde açıkça belirtildiği üzere; Türkiye Cumhuriyeti toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde; insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.

Dolayısı ile nasıl ki bu madde değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemezse aynı şekilde AKP’nin de asırlık mazisi olan ülkemizin değerlerini, kazanımlarını, çocuklara ve kadınlara verdiği hakları hiç etmesine izin vermeyeceğiz.

Kamuoyuna saygılarımızla.” 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar