İYİ Parti'den AKP'li Esenler Belediye Başkanı Göksu'ya suç duyurusu!

İYİ Parti'den AKP'li Esenler Belediye Başkanı Göksu'ya suç duyurusu!
İYİ Parti Esenler ilçe Başkanı Ş. Ömer Kara, dün Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’yu, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet etti. Kara, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığının, Göksu hakkında soruşturma başlatılmasını ve hakkında kamu davası açılması yönünde karar verilmesi talebiyle suç duyurusunda bulundu.

GÜNBOYU / HÜSEYİN KOÇ

İYİ Parti Esenler ilçe Başkanı Ş. Ömer Kara, avukatıyla Göksu’yu, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet etti. Şikâyet dilekçesinde “5393 Sayılı Belediye Kanunu’na göre belediye başkanının görev ve yetkileri ve İlgili Kanun maddesinin yorumlanması hususunda ise bir belediye başkanının nasıl ki siyasi bir partiye üye olması yasaksa aynı şekilde belediye başkanının siyasi söylemlerde bulunması da yasaktır” denildi.

Ayrıca, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına verilen şikayet dilekçesinde Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu bir programda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Ekrem İmamoğlu ile ilgili olarak, ‘’Ne dedi Yunan medyası? İstanbul''u Yunan kazandı diyor. Bir dakika ya... Bu arkadaş nereli? CHP''nin adayı nereli? Nasıl oldu Yunan medyası ''İstanbul''u Yunan kazandı'' dedi de bir ses çıkmadı. Olay büyük kardeşlerim. Hesap büyük, olay büyük…‘’ söyleminde bulunmak suretiyle hem seçimde vatandaşların kendisine vermiş olduğu belediye başkanlığı görevini aşmış ve kanuna aykırı bir şekilde siyasi söylemlerde bulunmuş ve bununla birlikte etnik kimlik üzerinden ayrıştırma ve kutuplaştırma yapmak suretiyle halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçunu kameralar önünde işlemiştir.

Bu doğrultuda ise şüphelinin işlemiş olduğu fiil nedeniyle, kamu nezdinde insanları kutuplaştırması ve bir topluluğu aşağılama söyleminden kaynaklı olarak hem ulusal hem de uluslararası hukuk normları doğrultusunda, cezalandırılması gerekmektedir. Şüpheli hakkında soruşturma başlatılmasını ve hakkında kamu davası açılması yönünde karar verilmesini saygılarımızla talep ederiz. Şeklindeydi
İyi parti Esenler ilçe Başkanı Ş. Ömer Kara, Esenler Belediye Başkanı Göksu’nun sosyal medya paylaşımlarını, FETÖ terör örgütü üyesi Gülen''i geçmişte övdüğü ses kasetini Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına verdikleri söyledi.

Esenlerde konuştuğumuz, bazı siyası parti temsilcileri ve vatandaşlar ise, “Kara’nın bu çıkışına bizler sevindik ve kendisini bu medeni cesaretinden dolayı kutluyoruz.  Ama ana muhalefetin Esenler ilçe Başkanı Ütebay ve yönetimi, bu şikayete inanın... Göksu ve  AKP’lilerden daha çok üzüldüğünü görmekteyiz” dediler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar