İYİ Parti'de toplu istifa: 130 kişi partiden ayrıldı

İYİ Parti'de toplu istifa: 130 kişi partiden ayrıldı
Yaprak dökümünün yaşandoığı İYİ Parti’de bir istifa dalgası da Adana İYİ Parti Çukurova İlçe Başkanlığı’ndan geldi. Başkanlktan, 130 kişi partiden istifa ettiği duyurdu.

İYİ Parti Çukurova İlçe Başkanlığı'nda bugün, partinin kurucu meclis üyelerininde aralarında bulunduğu 130 kişinin bir araya gelerek partiye istifa dilekçelerini teslim etti. İstifa eden grubun sözcüsü Göktürk Güngör, yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde 31 Mart seçimleri öncesinde İYİ Parti'den yaşanan istifaların etkisiyle bu kararı aldıklarını belirtti.

Güngör, bugün gerçekleşen istifaların sadece bir başlangıç olduğunu ve bu sayının önümüzdeki günlerde 300'e ulaşmasını beklediklerini ifade etti. İYİ Parti'nin kurucularından olan bazı üyelerin ve partililerin, partilerine olan inançlarını yitirdiklerini ve bu nedenle istifa ettiklerini dile getiren Güngör, partinin içindeki ideolojik farklılıkların da bu süreci etkilediğini belirtti.

screenshot-3-kbbv.webp

İstifa eden grup, partiden ayrılma kararlarını, Türkiye genelinde yaşanan benzer istifalara dayandırarak açıkladı. Güngör, İYİ Parti içindeki kurucu üyelerden oluşan bu istifaların, partinin geleceği ve politikaları konusundaki endişelerin bir yansıması olduğunu vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar