İYİ Parti’de kurultay öncesi partiyi karıştıracak Akşener itirafı! Tarih verdi

İYİ Parti’de kurultay öncesi partiyi karıştıracak Akşener itirafı! Tarih verdi
Kurultaya sayılı günler kala İYİ Parti kulislerinden sızan Akşener itirafı büyük dikkat çekti.

İYİ Parti 31 Mart seçimlerinde umduğu oy oranına kavuşamadı, seçim maratonunun sona ermesinin ardından ise partide gerginlik yükseldi. Genel Başkan Meral Akşener’in olağanüstü kurultay öncesinde yeniden başkanlık için aday olmayacağını açıklamasının ardından partide başkanlık yarışı hızlandı.

İYİ Parti'nin İmkan ve Sınırları, Dosya / Siyasi Partiler Yunus Şahbaz | Kriter Dergi

Kurultay öncesinde Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İstanbul Teşkilatı Kurucu Üyesi Kemal Orkun Yekdeş, Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın, Grup Başkanı Koray Aydın ve Kurucular Kurulu üyesi Günay Kodaz arasında geçmesi beklenen başkanlık yarışında Akşener’in destek verdiği ismin ise Müsavat Dervişoğlu olduğu öne sürüldü.

Son dakika! Evindeki 20 yıllık yardımcısı pozitif çıktı! Meral Akşener'in test sonucu belli oldu - Haberler Milliyet

Kurultaya adım adım yaklaşılırken İYİ Parti kulislerinden sızan bir bilgi dikkat çekti.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre kurultayın tarihini beğenmeyen bazı isimlerin mevcut adaylara mesafeli oldukları için oylarını “mecburen” kullanacakları ve bir sonraki kurultaya gözlerini çevirdikleri iddia edildi.

“ASIL YARIŞ 1 SONRA”

Kulislerden sızan bilgiye göre İYİ Partili bir yetkilinin kurultaya ilişkin şunları aktardığı öne sürüldü:

Genel başkan aday olsaydı delege nezdinde sorun yaşamazdı. Ancak kamuoyu nezdinde bir güven kaybı yaşıyor. Sonuç olarak 'Başarısız olursam bırakırım' sözünün arkasında durdu. Ancak bunun bir geçiş süreci olacağını düşünüyoruz. Bir yıl sonra olağan kurultay var. Asıl yarış orada olur. Bu arada da daha sağlıklı tartışmalar yapıp, yaraları sarabiliriz.

Akşener istifa etmedi, olağanüstü kongre kararı aldı - Diken

İBB ADAYI KAVUNCU İSTİFA ETMİŞTİ

İstifalarla gündemden düşmeyen İYİ Parti’de son istifa eden isimlerden biri de partinin İstanbul Adayı olarak gösterdiği Buğra Kavuncu oldu. Kavuncu Teşkilat Başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurmuştu. Kavuncu’nun eşi ve kızıyla birlikte oy kullandığı sandıktan kendisine 3 oy çıkmıştı.

Kavuncu’nun ardından partiden istifa eden diğer isimler ise ekonomi politikalarından sorumlu Bilge Yılmaz ve eski milli sporcu İrem Yaman olmuştu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar