İYİ Parti'de istifa depremi!

İYİ Parti'de istifa depremi!
Rize İl Başkanlığı, istifa dalgasıyla karşı karşıya kaldı. Özyanık, kendisi ile birlikte 200 partilinin partiden istifa ettiğini duyurdu.

İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Topel Yıldırım'ın açıklanmasının ardından İYİ Parti'nin sosyal medya hesaplarından yapılan "Neredeyse 30 yıldır Ankaramızda hüküm süren vizyonsuzluk ve vasatlık" paylaşımını eleştiren eski İYİ Parti Rize İl Başkanı Ayşegül Özyanık, partisini eleştirerek harekete geçti. Bu eleştirinin ardından İYİ Parti Rize İl Başkanlığı, Özyanık'ı disipline sevk ederek ihraç talebinde bulundu. Bunun üzerine partisinden istifa etmek isteyen Özyanık'a destek gösteren partililer de istifalarını açıkladı.

iyipartiistifa.jpg

Özyanık, Genel Başkan Meral Akşener'in "Benimle vicdanınız arasında kalırsanız vicdanınızla hareket edin" sözünden esinlenerek yaptığı paylaşımın sonucunda kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini ifade etti.

Özyanık, "Bu benim için üzücü bir açıklama, bunu söylerken içim kan ağlıyor. Ben kimsenin çetelesini tutup da istifa ettirdi gibi bir durum yok. Beni arayan arkadaşlarıma baktığımda bir sayı verecek olursak yaklaşık 200 kişi civarında bir arkadaşımız bizle birlikte yol yürüyeceğini ifade ettiler. Bunun dışında genel merkezle görüştüğümde kendilerinin kesinlikle böyle bir talimatı olmadığını ifade ettiler. Ben hatta zamanlama olarak çok yanlış olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar