İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'ten şube ziyareti

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'ten şube ziyareti
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, partisinin Trabzon İl ve Ortahisar İlçe yöneticileri ile birlikte Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Trabzon Şubesini ziyaret etti. 

Ziyaret sırasında bir açıklama yapan Örs, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Ömürlerinin uzunca bir kısmını ülkesine ve topluma hizmetle geçiren, sonrasında emekli olan ve huzurlu bir yaşam sürmeyi hayal eden emeklilerimizin bugün hayalleri bir yana insan onuruna yakışır bir şekilde yaşayamadıklarına şahit oluyoruz. Ülkede yaşanan yüksek enflasyon ve ekonomik krizden en çok etkilenen kesimlerin başında emeklilerimiz gelmektedir. 

EMEKLİ GEÇİM DERDİNE DÜŞTÜ! 

Uzun ve yoğun çalışma hayatlarının sonunda rahat bir yaşama kavuşması gereken emekliler günümüzde çok zor şartlarda hayatlarını devam ettirmeye çalışmaktadırlar. Başka ülkelerdeki emekliler ülke ülke gezip hayatını yaşarken, bizim emekli vatandaşlarımız ne yazık ki beslenme, barınma ve geçim derdi ile karşı karşıyadır. Bu çok acı bir durum. 

MAAŞ ARTIŞI YETERSİZ! 

Bugün emekli maaşlarına yapılan artış yeterli değildir. Yaşanan yüksek enflasyon ve derinden hissedilen ekonomik krize karşı emekliyi refaha kavuşturmaktan uzak, beklentilerin çok altındadır. En düşük emekli aylığı asgari ücret seviyesinde olmalıdır. AKP döneminde en düşük emekli aylığı ve asgari ücret arasındaki makas gittikçe açılmaktadır. Emekli ve memurlar için yapılan yüzde 30’luk zammın yeterli olmaması nedeniyle İYİ Parti olarak hafta içi, emekli, memur ve işçi maaş artışının yükseltilmesi için vermiş olduğumuz araştırma önergesi AKP ve MHP milletvekillerinin oyları ile reddedildi. Vatandaşlarımızın bu gerçekleri bilmesi lazım. İktidar emeklilerimize sefaleti reva görmektedir. 

VERİRKEN TÜİK, ALIRKEN ENAG! 

AKP maaş artışlarını Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yapıyor. Yani keyfi ve duruma göre ayarlanmış enflasyon rakamları üzerinden. Ancak vergiler ve diğer harçlarda, Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) tahminleri  üzerinden artış yapıyorlar. Milleti düşünmüyorlar. Verirken TÜİK, alırken ENAG verilerini baz alıyorlar. Gelir gider dengesini alt üst ettiler. Kiralar, elektrik ve doğalgaz zamları, temel gıdalara yapılan zamlar karşısında emeklimiz perişan hale getirilmiştir. Bunu TBMM’de dile getirmek bizim vazifemiz. 

AKP VE MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ! 

Biz bu noktada muhalefet partisi olarak görevimizi yapacağız. Nitekim, "Emeklilerimizin sorunlarının incelenmesi ve çözüm yollarının araştırılması” amacıyla 28 Temmuz 2020''de TBMM Başkanlığına vermiş olduğum ve 13 Ekim 2020''de Meclis Genel Kurulu''nda görüşülen araştırma önergemiz AKP ve MHP oylarıyla reddedilmiştir" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar