İYİ Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur: Devleti yöneten mahcup değil, sorumlu olur!

İYİ Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur: Devleti yöneten mahcup değil, sorumlu olur!
Taksim’de meydana gelen patlamanın ardından açıklama yapan İyi Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur, iktidarın ‘milletimize mahcup olduk’ açıklamalarına tepki gösterdi. Başkan Tayfur, “Devleti yönetenler milletine karşı mahcup olmaz, sorumlu olur” dedi.

GÜNBOYU / MEHMET AKYOL

6 kişinin hayatını kaybettiği, 53 kişinin de yaralandığı Taksim’de meydana gelen patlama sonrası açıklama yapan İyi Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur, hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına başsağlığı, yaralılara da geçmiş olsun mesajı verdi. Bu tür olayların yaklaşan seçim öncesinde ortaya çıkmasının manidar olduğuna dikkat çeker Başkan Tayfur, “Daha önce benzer olayları yaşadık. Seçimler öncesinde patlayan bombalara, terör eylemlerine maalesef alıştırıldık. Bir tuşla dünyanın bir ucundaki olaylara müdahale edebildiklerini ifade eden iktidar yetkilileri, Taksim’deki patlamada her zamanki gibi sınıfta kalmıştır. Teröristlerin ayakkabı numarasını bile bildiklerini iddia eden iktidar yöneticileri, bakanları, neden eylemden önce o hainleri yakalayamıyorlar?” diye konuştu.

SOSYAL MEDYAYI DEĞİL, GİRİŞİ ENGELLEYİN

Taksim’deki terör olayının ardından özellikle sosyal mecralarda engellemeler yapan iktidarı eleştiren Başkan Tayfur, “AKP iktidarının patlamanın hemen ardından sosyal medya mecraları olmak üzere internet üzerinde kısıtlamalara gittiğini gördük. Peki bu iktidar, ellerini kollarını sallayarak ülkemize girip eylem yapanları engellemek yerine, neden internet üzerinde kısıtlamalara gitmeyi tercih etti? İşin en acı tarafı da, Suriyeli bombacı İstanbul''un göbeğinde bomba patlatıyor, 6 kişiyi öldürüp, evine gidiyor. Ülkenin güvenliğinden sorumlu bakan ise Suriye''de, Suriyelilere ev dağıtıyor. ‘Bombacı Suriyeli. Ülkeye kaçak yollardan girmiş’ açıklamalarını dinledik. Kaçak yollarla değil maalesef hükümetin göç politikası yüzünden girdi ülkemize. Sorumlu herkes bunun hesabını vermeli, ülkenin güvenliğinden sorumlu bakanın ivedilikle istifa etmesi gerekir” dedi.

BUGÜN SURİYELİ YARIN KİMLER OLACAK?

AKP hükümetinin yanlış politikaları yüzünden Türk Milleti’nin kendini memleketlerinde yabancı gibi hissettirildiğini hatırlatan Başkan Tayfur, “Ülkemize son 15 yıl içerisinde milyonlarca sığınmacı adı altında mülteci alındı. Onlarla birlikte ülkenin ekonomisi zarar görürken, güvenliğinin de ne denli sıkıntıya düşürüldüğünü bugün daha iyi gördük. Bugün bombayı koyan Suriyeli, yarın Afgan, öbür gün Pakistanlı da olabilir. Kontrol altına alamadığınız her mülteci Türkiye Cumhuriyeti için bir tehdittir. Bir an önce AKP hükümetinin ve yancısı MHP’nin konunun üzerine ciddi şekilde eğilmesi ve sorunu ortadan kaldırması gerekmektedir” diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar