İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş: Tarihte görülmemiş bir ekonomik felakete sürükleniyoruz

İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş: Tarihte görülmemiş bir ekonomik felakete sürükleniyoruz
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, vatandaşların yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti. Ataş, “Bugün emeğiyle geçimini sağlamaya çalışan her vatandaş Cumhur İttifakı koalisyonun yarattığı enflasyon canavarıyla mücadele etmekte. Bu enflasyonu yaratanlar saray yaşamını sürerken bedelini vatandaş ödemektedir” dedi. İYİ Partili Ataş, son on yılda vatandaşın bankalara olan borcunun yüzde 361 oranında arttığını söyledi.

''TARİHTE GÖRÜLMEMİŞ BİR EKONOMİK FELAKETE SÜRÜKLENİYORUZ''

ANKARA – İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, AKP’nin, yasama kurnazlığıyla Gazi Meclisin itibarını zedelemeye millet iradesini hiçe saymaya devam ettiğini ifade etti. Partili Cumhurbaşkanlığının ger alanda sorun yarattığını belirten Ataş, “Ucube Cumhurbaşkanlığı sisteminde artık olağan hâle gelen bir torba yasayla daha karşı karşıyayız. Teklif tam 17 farklı kanun ve 1 kanun hükmünde kararnamede değişiklik öngörmesine rağmen tam olarak tartışılmadan, muhalefetin görüşleri hiç dikkate alınmadan Genel Kurula getirilmiştir. AKP, bu yasama kurnazlığıyla Gazi Meclisimizin itibarını zedelemekte, millet iradesini hiçe saymaktadır” diye konuştu.

BİREYSEL BORÇ ORTALAMASI 30 BİNE ULAŞTI

İktidarın ülkemizi göz göre göre sürüklediği ekonomik kriz toplumsal bunalıma da neden olduğunu belirten Ataş, “Bugün iktidarın yandaşları hariç, ülkemizde her evde hayat pahalılığı konuşulmakta, ay sonunu nasıl getireceğinin hesabı yapılmakta, işsiz çocuğunun geleceği düşünülmektedir. Bu tablonun sorumluları şatafatlı ve lüks yaşamlarına devam ederken temel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta güçlük çeken vatandaş, bu ihtiyaçlarını bankalardan yüksek faizli kredi çekerek veya kredi kartıyla karşılamaya çalışmaktadır.

Bankalararası Kart Merkezinin verilerine göre, ocak ayında kredi kartı sayısı bir önceki yıla göre yüzde 13 oranında artmıştır, kullanımda olan kredi kartı sayısı ocak ayı itibarıyla 86 milyon 209 bine ulaşmıştır. Son bir yılda bireysel kredi kullanan kişi sayısı 1,3 milyon kişi artarak 35,6 milyon kişi olmuştur. Türkiye’deki bireysel kredi borcu olanların ortalama borcu 30 bin liraya çıkmıştır. Bu verilere göre, son on yılda vatandaşın bankalara borcu tam yüzde 361 oranında artmıştır” diye konuştu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar